ΛΑΚΩΝΙΑ. Ο Βουλευτής της ΝΔ Θ. Δαβάκης στις 3 Απριλίου κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας με θέμα το ενδεχόμενο αναστολής της λειτουργίας του Κέντρου Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών (ΚΕΕΜ) ως Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων.

Στην Ερώτηση περιλαμβάνονταν τα εξής ερωτήματα:
-εζητήτο αναλυτικά ο σχεδιασμός του Υπουργείου σχετικά με τα νέα Σημεία Κατάταξης που θα λειτουργήσουν ανά την Επικράτεια.
-σε περίπτωση που το ΚΕΕΜ εξαιρείται από τον κατάλογο ο κ. Δαβάκης ζητούσε να μάθει τους λόγους πίσω από αυτήν την απόφαση.

Με ανακοίνωση του χθες Παρασκευή 28 Απριλίου ο κ. Δαβάκης έλαβε την απάντηση του κ. Καμμένου. Μια απάντηση «γενικόλογη και αόριστη».

«Από την απάντηση καθίσταται για ακόμη μία φορά προφανής η επιδερμική και καθαρά επικοινωνιακή αντίληψη με την οποία ο κ. Καμμένος προσεγγίζει κρίσιμα ζητήματα όπως η αναδιοργάνωση του συστήματος εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων», υποστηρίζει ο Λάκωνας Βουλευτής.

Όσον αφορά το ΚΕΕΜ, «τα συγκριτικά πλεονεκτήματά του – όπως η εξειδίκευση στην εκπαίδευση, οι αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις μεγάλης χωρητικότητας και η μακρά θεσμική μνήμη σε θέματα υποδοχής και εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων – το καθιστούν μία προφανή επιλογή στο πλαίσιο της προδιαγραφόμενης νέας δομής των Σημείων Κατάταξης. Ως εκ τούτου, θα συνεχίσω να παρακολουθώ στενά τις εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα με σκοπό να αποφευχθούν βεβιασμένες και πολιτικά καιροσκοπικές αποφάσεις από την πλευρά του κ. Υπουργού Εθνικής Άμυνας», καταλήγει η ανακοίνωση.