ΣΠΑΡΤΗ. Για τρίτη συνεχή χρονιά και μετά από μια νικηφόρα πορεία στο φετινό πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου κορασίδων τα κορίτσια της ομάδας του 1ου ΓΕΛ Σπάρτης συμμετείχαν στο final four που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα στις 24-27 Απριλίου 2017, όπου κατέκτησαν τη δεύτερη θέση στο βάθρο των Πρωταθλητριών. Να υπενθυμίσουμε ότι η ομάδα συμμετείχε επίσης στα final four του 2015 στον Δήμο Ευρώτα, όπου τερμάτισε στην τρίτη θέση και του 2016 στη Βέροια, όπου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

Εφέτος στον πρώτο ημιτελικό στα Ιωάννινα αγωνίστηκαν με την ομάδα του Ηρακλείου Αττικής κι επικράτησαν με σκορ 3-0 και γκολ των αθλητριών Χατζηδάκη Αλεξίας, Γομάτου Ελένης και Τσέμπουλα Σύλβιας. Στον τελικό ήρθαν αντιμέτωπες με την εξαιρετική ομάδα του Αριστοτελείου Κολεγίου Θεσσαλονίκης. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό λοιπόν επέδειξαν τη δύναμη, την αποφασιστικότητα και το υψηλό αγωνιστικό επίπεδό τους αντιμετωπίζοντας αντικειμενικές δυσκολίες (τραυματισμοί και απουσίες αθλητριών), ωστόσο έχασαν με σκορ 3-0.

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των Διδασκόντων του 1ου ΓΕΛ Σπάρτης με σχετική ανακοίνωσή τους συγχαίρουν τα κορίτσια για την άψογη αθλητική τους πορεία, μέσα από την οποία πρόβαλαν το σχολείο μας, την πόλη της Σπάρτης και τον αθλητισμό του νομού μας. Συγχαίρουν επίσης τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής του σχολείου Αναστάσιο Δαμιανό για την υποστήριξη του στην ομάδα. Τέλος εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στους ευγενικούς χορηγούς της ομάδας (τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Σπάρτης, το Καφέ Ministry και την οικογένεια Νικητέα).

Σύνθεση ομάδας :
Γομάτου Ελένη, Καββούρη Δέσποινα, Αντωνίου Πέννυ, Νικολακάκου Εβελίνα, Γκούντι Κλάρα, Τσέμπουλα Σύλβια, Βλαχάκη Αργυρώ, Χατζηδάκη Αλεξία, Αθανασάκου Αλίκη, Ζαραφωνίτη Μαρία, Κωνστούλια Κωνσταντίνα, Αναγνωσταρά Γιώτα, Ηλιοπούλου Μαντώ, Κυριακούλια Κωνσταντίνα, Γκότση Αλεξάνδρα.