ΣΚΑΛΑ. Στα γραφεία της ΕΟΠΕ επικυρώθηκε χθες Παρασκευή 28 Απριλίου η συνεργασία της Ομοσπονδίας με το Δήμο Ευρώτα για τις Εθνικές ομάδες βόλεϊ Γυναικών. Για την επόμενη τριετία (2017-2020) τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της Ομοσπονδίας θα έχουν ως βάση το Δήμο Ευρώτα που πριν από λίγους μήνες αναδείχθηκε «Ευρωπαϊκή Πόλη του Αθλητισμού 2017».

Συγκεκριμένα, οι Εθνικές ομάδες Γυναικών, Νεανίδων, Κορασίδων, Παγκορασίδων «υιοθετούνται» για την επόμενη τριετία από το Δήμο Ευρώτα κι εκεί θα πραγματοποιούνται όλες οι προετοιμασίες (προπονήσεις, φιλικοί αγώνες), ενώ στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Βλαχιώτη θα διεξάγονται και επίσημοι αγώνες (τόσο των Εθνικών ομάδων, όσο και σε συλλογικό επίπεδο).

Καραμπέτσος: «Οι Εθνικές γυναικών θα έχουν σταθερό σημείο αναφοράς»
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, Γιώργος Καραμπέτσος ανέφερε αρχικά: «Είναι μια σημαντική ημέρα για την Ομοσπονδία και θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς το Δήμαρχο Ευρώτα, κ. Γιάννη Γρυπιώτη καθώς και τον πρόεδρο Αθλητικού Οργανισμού, κ.Τάκη Λυμπέρη για αυτή την τόσο σημαντική συνεργασία που επισημοποιήθηκε σήμερα και η οποία είμαι βέβαιος ότι θα ωφελήσει τόσο το ελληνικό βόλεϊ, όσο και την περιοχή» ενώ τόνισε:
«Η θετική ανταπόκριση του Δημάρχου από την πρώτη στιγμή και η αγάπη του για τον αθλητισμό είναι οι καλύτερες εγγυήσεις για εμάς. Οι γυναικείες Εθνικές μας ομάδες για την επόμενη τριετία θα έχουν σταθερό σημείο αναφοράς και πέραν από αθλητική πρωτεύουσα εύχομαι ο Δήμος Ευρώτα να αναδειχτεί σιγά σιγά και σε πρωτεύουσα το βόλεϊ. Το μόνο βέβαιο είναι ότι τα κορίτσια μας θα τύχουν άψογης φιλοξενίας και θα έχουν ένα δεύτερο «σπίτι» που θα τις περιμένει».

Γρυπιώτης: «Να ρίξουμε ξανά το σπόρο του βόλεϊ»
Με τη σειρά του ο Δήμαρχος Ευρώτα, Γιάννης Γρυπιώτης εξήγησε αρχικά το πώς προέκυψε αυτή η σύμπραξη: «Ουσιαστικά φέτος μετά από αρκετά χρόνια δραστηριοτήτων σε αθλητικό επίπεδο, η Ευρωπαϊκή Ένωση μας τίμησε με την επιλογή της να μας αναδείξει Ευρωπαϊκή αθλητική πρωτεύουσα, ένας θεσμός αντίστοιχος της πολιτιστικής πρωτεύουσας.
Στο πλαίσιο αυτής της δραστηριότητας είχαμε επιλέξει να φιλοξενήσουμε και κάποιες δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με το βόλεϊ αφού ούτως ή άλλιως την υποψηφιότητά μας την είχε στηρίξει και η Ομοσπονδία. Έτσι λοιπόν έπεσε η πρόταση από το προεδρείο να «υιοθετήσουμε» τις Εθνικές ομάδες γυναικών»
και συνέχισε αναφερόμενος στις φιλοδοξίες αυτής της συνεργασίας:
«Οι προσδοκίες είναι πολλές αφού στην Περιφέρεια πάσχει ο αθλητισμός και ειδικά ο γυναικείος, καθώς δεν έχει δυναμική παρουσία. Εμείς θέλουμε λοιπόν να δώσουμε αυτή τη δυναμική στο γυναικείο αθλητισμό στην περιοχή μας και αυτή η συνεργασία είμαστε σίγουροι ότι θα βοηθήσει. Στόχος μας είναι να ρίξουμε ξανά το σπόρο του αθλήματος στη Λακωνία και να προκύψει κάτι πολύ δυνατό που θα μείνει για πολλά χρόνια. Η Λακωνία δίνει τεράστια βάση στο γυναικείο αθλητισμό με επιτυχίες στο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ και το ίδιο θέλουμε και να γίνει με το βόλεϊ.
Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια νέα γενιά αθλητριών αλλά πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, επιδίωξή μας είναι να αναδείξουμε τα προϊόντα της περιοχής προβάλλοντας τις αξίες και τα ευεργετήματα της Μεσογειακής διατροφής. Αποτελεί τιμή να φιλοξενήσουμε στην πόλη μας και γενικότερα στην περιοχή μας τις Εθνικές ομάδες βόλεϊ, καθώς η παρουσία τους θα αποτελέσει πόλο έλξης για τα κορίτσια της περιοχής αλλά παράλληλα θα βοηθήσει στην καλύτερη προβολή του brand name του Δήμου Ευρώτα ως αθλητική πρωτεύουσα του 2017».

Τέλος, ο Δήμαρχος θέλησε να ευχαριστήσει: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ομοσπονδία και τον πρόεδρο κ. Καραμπέτσο για την άριστη συνεργασία που έχουμε από την πρώτη στιγμή και είμαι σίγουρος ότι μέσα από αυτή τη συνεργασία και οι δυο πλευρές θα βγουν κερδισμένες. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον κύριο Γιάννη Χλιό, ο οποίος ήταν ο συνδετικός κρίκος προκειμένου ΕΟΠΕ και Δήμος Ευρώτας να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δημιουργήσουν νέες προοπτικές».

Πηγή: Volleyball.gr