ΣΠΑΡΤΗ. Εξοφλήθηκαν έως και τον Απρίλιο 2017 οι εργαζόμενες στο Γηροκομείο Σπάρτης «Άγιοι Ανάργυροι» σύμφωνα με πληροφορίες του notospress.gr.

Μετά τη διάσταση που πήρε το θέμα, τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα που το κατέστησαν θέμα αιχμής και με την πώληση του ακινήτου που βρίσκεται στην οδό Γκορτσολόγου (Κρεοπωλείο Ανούσος), η Διοίκηση ρύθμισε σημαντικό μέρος των οφειλών της.

Συγκεκριμένα, το ακίνητο πουλήθηκε περίπου 170.000€ και οι οφειλές προς τις εργαζόμενες που καλύφθηκαν ανέρχονται σε 68.000€. Τα υπόλοιπα 100.000€ κατανεμήθηκαν αναλογικά σε οφειλές προς προμηθευτές για μερική κάλυψη οφειλών του Γηροκομείου.

Το κλίμα δεν έχει ακόμα αποφορτιστεί για τους εξής λόγους:
-Η Διοίκηση θεωρεί ότι εσύρθη στη λύση που περιγράψαμε αφού όμως διαφωνούσε με την ευρεία δημοσιοποίηση του θέματος και την ένταση των κινητοποιήσεων και
-Οι εργαζόμενες εκφράζουν το φόβο ότι με τη λήξη Μαΐου-Ιουνίου θα πρέπει πάλι να διεκδικήσουν δυναμικά τους μισθούς τους.

Η πληρωμή των 68.000€ έγινε στη βάση της καταγγελίας που είχαν κάνει οι εργαζόμενες του Γηροκομείου Σπάρτης στην Επιθεώρηση Εργασίας.