Γράφει η Κωνσταντίνα Ταμπάκη*

ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Λίγες μέρες έμειναν για την έναρξη του 5ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Φοιτητών Αρχαιολογίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του πανεπιστημιακού ιδρύματος στην Καλαμάτα, «Νικόλαος Πολίτης», κατά το διάστημα 5-7 Μαΐου 2017.

Νιώθουμε μεγάλη χαρά για την τεράστια ανταπόκριση, καθώς στο συνέδριο θα συμμετάσχουν φοιτητές-εισηγητές από όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της ημεδαπής! Οι περισσότερες ανακοινώσεις είναι ατομικές παρουσιάσεις, ενώ ορισμένες ομαδικές και poster. Συγκεκριμένα, θα έχουμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε 80 εισηγητές με 65 ανακοινώσεις και 7 poster. Τα θέματα που θα παρουσιαστούν καλύπτουν αρκετά πεδία της αρχαιολογίας και χαρακτηρίζονται από πρωτοτυπία και διεπιστημονικότητα.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, οργανώνεται από τους φοιτητές του τμήματος και συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και συγκεκριμένα με την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.

Αναλυτικότερα, μπορείτε να ενημερωθείτε για το επίσημο πρόγραμμα και γενικότερα για το συνέδριο στη διαδικτυακή ιστοσελίδα: http://archaeosouluop.weebly.com/.

*Μέλος της οργανωτικής επιτροπής του 5ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Φοιτητών Αρχαιολογίας
Τελειόφοιτη φοιτήτρια Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών.

Χορηγός επικοινωνίας notospress.gr