ΣΠΑΡΤΗ. Η μεγάλη παράκαμψη της Σπάρτης (το οδικό έργο Σκούρα – Πυρί) λειτουργεί σχεδόν στην ολότητά του και εξυπηρετεί τους ταξιδιώτες και επαγγελματίες από βορρά προς νότο. Παρακάμπτει την Σπάρτη, ακόμα και οπτικά, και όσοι τον χρησιμοποιούν κερδίζουν άνεση, ασφάλεια - ίσως και χρόνο κατά περίπτωση - και το επιλέγουν όλο και περισσότερο. Ήδη αρκετές επιχειρήσεις στον κλάδο των καυσίμων και της εστίασης έχουν δραστηριοποιηθεί κατά μήκος του νέου οδικού άξονα και αναμένονται και άλλες…

Μπορεί τελικά να «στοίχισε ο μπάκακας αηδόνι…» αλλά τελικά η Λακωνία και ιδιαίτερα η ανατολική και νότια εξυπηρετείται. Υπάρχουν βέβαια επιμέρους οδικά έργα που δεν έχουν ολοκληρωθεί όπως και πολλά σημεία σε γέφυρες, αγωγούς ομβρίων κ.α.

Η Σπάρτη δείχνει «μουδιασμένη» και θα πρέπει να βρει τρόπους να μετατρέψει σε ατού το οδικό δίκτυο που την περιβάλει αλλά συγχρόνως την παρακάμπτει… Είναι πλέον φανερό ότι η κίνηση των οχημάτων έχει «βγεί» έξω από την πόλη αλλά μαζί της και τα έσοδα… που απέδιδε.

Το notospress.gr σας παρουσιάζει στο ρεπορτάζ τη λειτουργία του δρόμου αλλά και την άποψη ένός επιχειρηματία που ήδη δραστηριοποιείται στον άξονα αλλά και του προέδρου των Ξενοδόχων Λακωνίας κ. Δημήτρη Πολλάλη.