ΣΠΑΡΤΗ. Στις 27.7.2016, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας και της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) Λακωνίας, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης και εξερεύνησης σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, εντόπισαν ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο στον οποίο καλλιεργούνταν συνολικά -1102- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1 μέτρο έως 3 μέτρα περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Επιπλέον, στον χώρο της φυτείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης και τη διαμονή των καλλιεργητών εντός της φυτείας.

Έκτοτε, το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης διενεργεί συνεχή αστυνομική έρευνα για τον εντοπισμό και αι τη σύλληψη των καλλιεργητών.

Με σημερινό δελτίο τύπου του, το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης ενημερώνει ότι ταυτοποιήθηκαν τελικά τα στοιχεία τριών (3) καλλιεργητών της.

Πρόκειται για έναν (1) 48χρονο ημεδαπό και για έναν (1) 27χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, οι οποίοι συνελήφθησαν, χθες 5.5.2017 το απόγευμα, στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, μετά από Εντάλματα Σύλληψης, που εκδόθηκαν σε βάρος τους από τον κ. Ανακριτή Σπάρτης, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, ενώ αναζητείται ακόμη ένας (1) 37χρονος ημεδαπός.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.