ΣΠΑΡΤΗ. Οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου του 1ου Γυμνασίου Σπάρτης που κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2016-2017 συμμετείχαν και υλοποίησαν το πολιτιστικό πρόγραμμα «Τα Πέτρινα Γεφύρια της Ελλάδας», πραγματοποίησαν μονοήμερη εκδρομή στο Νεοχώρι Μεσσηνίας-Καλαμάτα στις 28/4/2017. Τα παιδιά και οι συνοδοί καθηγητές Ανεζύρη Ελένη, Μπαθούλη Ιωάννα και Βλαχουτσάκου Θεοδούλη, επισκέφθηκαν το γεφύρι της Μαυροζούμενας- το παλαιότερο εν λειτουργία γεφύρι της Ευρώπης- και στη συνέχεια συμμετείχαν στο 7ο Μαθητικό στην Καλαμάτα, όπου για τη δημιουργία της αφίσας του Φεστιβάλ απέσπασαν το 1ο βραβείο.

Στο φεστιβάλ πήραν μέρος στην τηλεδιάσκεψη 17 πόλεων όπου πραγματοποιούνταν τα αντίστοιχα Φεστιβάλ, και στη συνέχεια παρουσίασαν:
1. Με τη βοήθεια Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, το ρομποτάκι που περιηγήθηκε στα σημαντικότερα γεφύρια της Ελλάδας, τα οποία οι μαθητές είχαν αναπαραστήσει σε μακέτα.
2. Εφαρμογή για κινητό τηλέφωνο, όπου ο χρήστης μπορεί να ενημερώνεται για κάθε γεφύρι που επισκέπτεται.

Επίσης σε συνεργασία με το πολιτιστικό πρόγραμμα «Αλησμόνητες Πατρίδες: Χτες… Σήμερα», οι μαθητές παρουσίασαν την ηλεκτρονική δημιουργία της Ιστορίας της Κύπρου, εργασία για την οποία απέσπασαν και το 2ο Πανελλήνιο Βραβείο.

Ο Διευθυντής κ. Σταύρος Περγαντής συνεχάρη τους μαθητές και τους καθηγητές του σχολείου για την υλοποίηση και επιτυχία αυτού του σχολικού προγράμματος.