ΣΠΑΡΤΗ. Το 4ο Γυμνάσιο Σπάρτης «Γιάννης Ρίτσος» και η Ελληνική Εταιρία Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας - Παράρτημα Λακωνίας διοργάνωσαν την Τετάρτη 10 Μαΐου μια πολύ ενδιαφέρουσα και χρήσιμη εκδήλωση με τίτλο «Φροντίζοντας για την ψυχοσωματική υγεία των παιδιών μας» στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σπάρτης.

Η εκδήλωση αυτή απευθυνόταν σε γονείς και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Θεματικής Εβδομάδας που υλοποιείται στα Γυμνάσια όλης της χώρας. Τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν οι διατροφικές ανάγκες και συνήθειες στην εφηβική ηλικία και η συμβουλευτική Γονέων για την Ολιστική Πρόληψη του Καπνίσματος και της Κατανάλωσης του Αλκοόλ από Ανηλίκους.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι:
- Δρ Παπαδάκου Σταυρούλα, Παιδίατρος - Αναπτυξιολόγος - Διδάκτωρ Παιδιατρικής, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών, τ. Συντονίστρια Διευθύντρια Παιδιατρικού Τμήματος Νοσοκομείου «Ασκληπιείου Βούλας», Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής και αντιπρόεδρος της Διαγνωστικής και Θεραπευτικής Μονάδας για το Παιδί «Σπύρος Δοξιάδης» και
- Δρ Κουτσοβίτης Παρασκευάς, Παιδίατρος, Διδάκτωρ Παιδιατρικής, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών, Αντιπρόεδρος της ΕΕΚΠΠΥ Λακωνίας.

Το πρωί της Τετάρτης, οι δύο γιατροί επισκέφθηκαν το 4ο Γυμνάσιο Σπάρτης «Γιάννης Ρίτσος» και συζήτησαν για τα θέματα της διατροφής και του εθισμού από κάπνισμα και αλκοόλ με τους μαθητές της Β και Γ Γυμνασίου.

Δείτε τι μας είπαν οι ομιλητές κ. Κουτσοβίτης και κ. Παπαδάκου αλλά και η Διευθύντρια του Γυμνασίου κ. Μεταξία Παπαποστόλου για αυτήν την πολύ καλή και ωφέλιμη για όσους την παρακολούθησαν διοργάνωση.