Μετά τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μυστρά Δ. Σκρουμπέλο, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μυστρά κ. Χρ. Μπουγάδης, καλεί τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Αθλητισμού κ. Σ. Βελισσάρη να ζητήσει συγνώμη για τους χαρακτηρισμούς σε βάρος του Παλαιολόγειου Δρόμου. Επίσης ζητά από τα μέλη της Πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο να πάρουν θέση.

Η επιστολή του Πολιτιστικού Συλλόγου αναφέρει:
«Η άποψη του Προέδρου του Αθλητικού Οργανισμού κ. Σάββα Βελισσάρη να καταργηθεί ο Παλαιολόγειος δρόμος, ένας αγώνας που ιστορικά διεξαγόταν και επί εποχής κοινότητας Μυστρά, είναι άτοπη και δεν τον τιμά να εκφράζει τόσο βαριές και προσβλητικές προτάσεις για μια περιοχή που προσφέρει τόσα πολλά και στον τομέα του τουρισμού της περιοχής μας καθώς είναι, χάρη στην ιστορία της, προβεβλημένη σε ολόκληρο τον κόσμο. Δεν θα μπούμε στην λογική να συγκρίνουμε περιοχές και κοινωνίες γιατί κατά τη γνώμη μας όλες προσφέρουν και αξίζουν.
Είναι κρίμα, ωστόσο, να διοικεί το Νομικό Πρόσωπο Αθλητισμού του Δήμου μας, που είναι τόσο μεγάλο και με πολλές δραστηριότητες, ένας γιατρός που δείχνει με τις σκέψεις του τις συμπάθειες και αντιπάθειές του. Προφανώς θέλει να ευνοεί ημετέρους και να τιμωρεί κάποιους που τον ενοχλούν.

Πρέπει να καταλάβει ότι οι εκλογές έχουν τελειώσει και η θέση του είναι να υπηρετεί και να βλέπει όλο τον Δήμο με πνεύμα ισότητας και δημοκρατικότητας.
Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι τα δύο προηγούμενα χρόνια, στις εκδηλώσεις του Νομικού Προσώπου Αθλητισμού για τα Παλαιολόγεια, ο Πρόεδρος ήταν απών. Σκέψεις του τύπου «Ο Παλαιολόγειος δρόμος πραγματικά δεν χρειάζεται», είναι απαράδεκτες.

Βέβαια για να τεκμηριώσει την πρότασή του ο κ. Βελισσάρης υποστήριξε πως δεν υπάρχει συμμετοχή στον Παλαιολόγειο δρόμο, ενώ σύγκρινε τις περιοχές του Μυστρά και της Αράχωβας, λέγοντας πως «οι Αραχωβίτες είναι άρχοντες και συμμετέχουνε και τρέχουνε και βοηθάνε», αφήνοντας να εννοηθεί πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τους κατοίκους του Μυστρά.

Επίσης λόγια όπως, «ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε να συνδράμουμε τέτοιου είδους αγώνες είναι να καταργήσουμε μερικούς άλλους οι οποίοι για μένα είναι εντελώς ηλίθιοι και δεν έπρεπε να υπάρχουν», προσβάλλουν όλους μας και υποτιμούν τον ίδιο.

Καλούμε:
Να ζητήσει συγγνώμη για όλα όσα ανέφερε, στη επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και του Νομικού Προσώπου
Όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας να πάρουν θέση επί των συγκεκριμένων και ιδιαίτερα αυτοί που έχουν εκλεγεί από τον Δήμο Μυστρά».

Μυστράς 12/05/2017

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μυστρά
Χρήστος Μπουγάδης