ΣΠΑΡΤΗ. Η κινητή μονάδα εξέτασε συνολικά 135 κατοίκους (128 ενήλικες και 7 παιδιά) στην Τοπική Κοινότητα Ξηροκαμπίου της Δημοτικής Ενότητας Φάριδος του Δήμου Σπάρτης.

Έγινε διάγνωση οφθαλμολογικών προβλημάτων, χορηγήθηκαν 42 ζεύγη γυαλιών και δόθηκαν οδηγίες σε 15 άτομα με μυωπία ή γλαύκωμα για την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματός τους.

Ο οφθαλμίατρος κ. Σπύρος Γαληνός και η κα. Ιφιγένεια Μπαρουξή, με σεβασμό και ενδιαφέρον προς κάθε πολίτη ξεχωριστά, κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών που προσήλθαν για να εξεταστούν.

O Δήμος Σπάρτης σε ανακοίνωσή του ευχαριστεί «τους οφθαλμιάτρους αλλά και το Ίδρυμα «Σταύρος Σ. Νιάρχος» που με την ανεκτίμητη ευγενική χορηγία του στον Ελληνικό Οργανισμό Πρόληψης & Διάγνωσης προβλημάτων όρασης, δίνει τη δυνατότητα ΔΩΡΕΑΝ προληπτικής οφθαλμολογικής εξέτασης σε ενήλικους αλλά και παιδιά σ΄ όλη την Ελληνική Επικράτεια σε μια εποχή μάλιστα που όλο και περισσότεροι συνάνθρωποί μας μαστίζονται από την αδυσώπητη οικονομική κρίση».