ΠΕΛΛΑΝΑ.Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Πελλάνας

Το Πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών του διημέρου Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Μαίου έχει ως εξής:
Σάββατο 20 Μαΐου
18.30: Πανηγυρικός εσπερινός μετ’αρτοκλασίας και Ιερού Κυρήγματος
Κυριακή 21 Μαΐου
19.00: Όρθρος και Αρχιερατική Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης, κ. Ευσταθίου
Στη Θεία λειτουργία θα ψάλλει η πολυμελής Βυζαντινή χορωδία του Μουσικού Ομίλου Σπάρτης υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Δημητρίου Αθανασόπουλου.

ΚΑΡΑΒΑΣ. Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης
Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας Καραβά και το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Καραβά προσκαλούν στις πανηγυρικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Πολιούχων του χωριού, Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Το Πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων έχει ως εξής:
Σάββατο 20 Μαΐου
19.15: Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος στον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Μετά το πέρας του Εσπερινού θα ακολουθήσει λιτάνευση της εικόνας των Αγίων στους δρόμους του χωριού πέριξ του ναού.
22.00: Πανηγύρι του Καραβά
Καθιερωμένο παραδοσιακό λαϊκό γλέντι με ζωντανή μουσική που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καραβά στον προαύλιο χώρο του ναού. Τη μουσική επιμέλεια της βραδιάς έχουν αναλάβει οι Ηλίας και Σπύρος Καππάκος, Ειρήνη Χριστοφιλάκη, Γιώργος Ζήτσας, Βασίλης Βίλος και Νίκος Σταματάκος
Κυριακή 21 Μαΐου
07.30: Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος στον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

ΜΑΤΑΛΕΙΚΑ ΣΠΑΡΤΗΣ
Την Κυριακή 21 Μαΐου ημέρα που η Εκκλησία εορτάζει την μνήμη των Αγίων Κων/νου και Ελένης, πανηγυρίζει το παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής στην περιοχή Ματαλέϊκα Σπάρτης (πλησίον Κτελ) όπου υπάρχει παλαιά Ιερά Εικόνα των Αγίων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
Σάββατο 20 Μαΐου
18:30: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός
Κυριακή 21 Μαΐου
07:00-10:15: Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία