Ο Ελληνικός Όμιλος Τριάθλου και Αθλημάτων Μεγάλης Διάρκεια «Ο ΕΥΧΙΔΑΣ» πραγματοποίησε με τεράστια επιτυχία δύο αγώνες υπεραποστάσεων:

1) Τον αυθεντικό Ευχίδειο υπέρ - άθλο Δελφοί – Πλαταιές - Δελφοί 215 χλμ. Παρασκευή 12 Μαΐου στους Δελφούς στις 9:00 π.μ.

2) Τον κλασικό Ευχίδειο Άθλο Πλαταιές - Δελφοί 107,5 χλμ. Παρασκευή 12 Μαΐου στις Πλαταιές στις 12:00 π.μ. (μεσάνυχτα) και

3) Την 24η Ευχίδεια Λαμπαδηδρομία.

Φέτος η διοργάνωση ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με ρεκόρ συμμετεχόντων από 8 χώρες της Ευρώπης και συγκεκριμένα από την Γαλλία, την Ιταλία, την Ουγγαρία, τη Γερμανία, την Αγγλία, την Ελβετία, την Φινλανδία, την Κύπρο. Ανάμεσα τους και αρκετοί διεθνείς αστέρες, αλλά και καταξιωμένοι Έλληνες αθλητές υπεραποστάσεων. Στον αυθεντικό Ευχίδειο Άθλο των 215 χλμ. ξεκίνησαν 41 δρομείς εκ των οποίων τερμάτισαν οι 20, ενώ στον Κλασικό Ευχίδειο Άθλο των 107,5 χλμ. από τους 108 τερμάτισαν οι 92.

Λίγο πριν την εκκίνηση του αγώνα στις 8 το πρωί και συγκεκριμένα στο μουσείο «Άγγελου Σικελιανού», τελέστηκε με λαμπρότητα η αφή του Δελφικού Φωτός, από την Ιέρεια των Δελφών κ. Ελλάνθεια Έφη Παπά και τις μαθήτριες των Γυμνασίων των Δελφών. Με την παρουσία τους τίμησαν τη τελετή οι αθλητές, διοργανωτές, συνοδοί, μαθητές του δημοτικού σχολείου και πλήθος κόσμου. Στην συνέχεια ακολούθησε λαμπαδηδρομία, από το μουσείο μέχρι το χώρο της εκκίνησης, όπου οι δρομείς διέσχισαν την πόλη των Δελφών κρατώντας τις δάδες τους. Αξίζει να σημειωθεί πως την εκκίνηση στις Πλαταιές την έδωσε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν σχετικά ευνοϊκές και στους δυο αγώνες, καθώς την πρώτη μέρα επικρατούσε συννεφιά καθ’ όλη την διάρκεια της Παρασκευής, ενώ ξημερώνοντας προς Σάββατο ξέσπασε ένας μίνι καύσωνας με σκόνη από την Αφρική, όπου δυσκόλεψε λίγο τις προσπάθειες των αθλητών προς τον τερματισμό.
Νικητής του αυθεντικού Ευχίδειου υπέρ - άθλου Δελφοί – Πλαταιές - Δελφοί 215 χλμ. αναδείχθηκε ο Ιταλός Marco Bonfiglio, όπου συνέτριψε τα ρεκόρ διαδρομής και στους δυο αγώνες. Κάνοντας τον ασύλληπτο χρόνο των 21:38:11. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Ούγγρος Balazs Simomyi με χρόνο 27:10:35 και τρίτος ο Αλέξανδρος Βαμβακίδης με 27:34:36. Η μοναδική γυναίκα που τερμάτισε ήταν η Αμαλία Ματθαίου στην 16η θέση με χρόνο 35:22:14.

Ενώ στον κλασικό Ευχίδειο Άθλο Πλαταιές – Δελφοί 107,5 χλμ. αναδείχθηκε νικητής ο Σπαρτιάτης δρομέας Γιάννης Δημόπουλος, με χρόνο 10:21:03, δεύτερος τερμάτισε ο Γιώργος Βλάχος με χρόνο 10:41:46 και τρίτος ο Βασίλης Πολυμερόπουλος με 10:43:26. Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Φιλανδή Noora Honkala με χρόνο 11:12:09, δεύτερη η Γεωργία – Τζο Μαντά με χρόνο 11:42:15 και τρίτη η Ελβετίδα Gabriela Schenkel με 13:20:56.

Την Κυριακή 14 Μαΐου στις 11 π.μ. πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επισημότητα η τελετή απονομών των επάθλων στο ξενοδοχείο «ΑΜΑΛΙΑ», με την παρουσία του αντιδημάρχου Δήμου Δελφών κ. Λουκά Αναγνωστόπουλο και στη συνέχεια ακολούθησε γεύμα στους αθλητές.

Η Οργανωτική Επιτροπή, με ανακοίνωσή της, ευχαριστεί θερμά την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για τη στήριξη που μας παρέχει όλα αυτά τα χρόνια. Επίσης τους Δήμους της διαδρομής μας δηλαδή τον Δήμο Δελφών, Θηβαίων, Διστόμου – Αράχωβας - Αντίκυρας για την ουσιαστική βοήθεια και στήριξη τους. "Ευχαριστούμε επίσης τους εθελοντές μας, γιατί χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθούν οι αγώνες. Συγκεκριμένα ευχαριστούμε τους τοπικούς συλλόγους για την αμέριστη βοήθεια τους: ΣΔΥΜ Θήβας, Ορειβατικός Κυριακίου, Σύλλογος γονέων και Κηδεμόνων Διστόμου, Χορωδία «Αμβρισός» Διστόμου, Πολιτιστικός Σύλλογος Αράχωβας, ΑΠΣ Απόλλων, Τελμησός.
Ενα τεράστιο ευχαριστώ αξίζει στον φίλο μας Γιώργο Καραμπέτσο, που εκτός από χορηγός μας SAFEONE, έκανε κατάθεση ψυχής βοηθώντας καταλυτικά σε όλη την διάρκεια των αγώνων και όχι μόνο, αλλά και πολύ πιο πριν και μετά!
Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ και απέραντη ευγνωμοσύνη στον γιατρό μας Γιώργο Νεοχωρίτη, που εδώ και αρκετά χρόνια στηρίζει τους αγώνες μας και συμμετέχει με ενθουσιασμό, προσφέροντας τις πολύτιμες υπηρεσίες όταν και όπου χρειαστεί σε όλη τη διάρκεια των αγώνων. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς για σένα Γιώργο!!
Ακόμη ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας τον φυσιοθεραπευτή μας Δημήτρη Τσιφή, που εδώ και 18 χρόνια από την πρώτη ήδη διοργάνωση προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του, πάντα με χαμόγελο και καλοσύνη. Σε ευχαριστούμε τόσο πολύ Δημήτρη!
Θεωρούμε ότι θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών που εδώ και πολλά χρόνια, στηρίζει τους αγώνες μας με το πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο του, αλλά κυρίως, με το έμπειρο και έτοιμο να επέμβει προσωπικό του. Το ασθενοφόρο επανδρώνεται κάθε χρόνο από τους φίλους μας πια ύστερα από τόσα χρόνια, Μιχάλη Γλαμπεδάκη και Γιώργο Σόννη. Εμπειρότατους και ειδικευμένους νοσηλευτές, με αποτελεσματική και άμεση παρέμβαση σε οποιοδήποτε περιστατικό προκύψει. Τους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας.
Ακόμη ευχαριστούμε θερμά όλους τους χορηγούς και υποστηρικτές μας από τον πιο μεγάλο ως τον πιο μικρό γιατί η συμβολή τους ειδικά τις δύσκολες εποχές που διανύουμε είναι καθοριστική και πολύτιμη, και είναι οι εξής: ΥΑΣ Σωληνουργεία Κορίνθου, Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, Ιχθυοκαλλιέργειες Γαλαξίδι Marine, New Balance, Coral Gas, Δελφοί - Δίστομο ΑΜΕ, Χάνος Ομπρελοποιΐα, ΔΑΜΑ ΕΠΕ, Αskada Farm, Όμιλος Κουνινιώτη, Καφέδες Sucess, μπισκότα ΜΠΑΡΑΤ, Κανδήλας Γλυκίσματα, DIN - GAS, Βάγιας Foods, ΙΟΝ, Τσόκος γαλακτοκομικά, Φούρνος “ Ζαννιά” Λειβαδιά, THE MART, Χυτήρογλου, Κοπάνης ΑΕ, Όχονος snacks, Πλαστικά “ Μόρνος”, Νέκταρ Κουρτίδης, Φάρμα Βοιωτίας, Αυγά Βλαχάκη, Αρτοβιομηχανία Δερβίσης, Χυμοί Ρέα, Isoton, Χυμοί Λακωνίας, Επιμελητήριο Βοιωτίας, Καμαρίδης ΑΒΕΕ, ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΣΠΑΡΤΗΣ και μέλι «Λακωνική Μελισσοκομία».
Τέλος, ευχαριστούμε θερμά τους Χορηγούς Επικοινωνίας μας: Running news, Νέα της Βοιωτίας, e-xani, Notospress.gr, Apela.gr και το ραδιόφωνο ΠΟΛΙΤΕΙΑ 90,7 FM, το οποίο έκανε LIVE μετάδοση των αγώνων στη Σπάρτη"
, καταλήγει η ανακοίνωση.