ΛΑΚΩΝΙΑ. Το νεοσύστατο Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων Λακώνων «Ο Λεωνίδας» επισκέφτηκε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο.
Η επίσκεψη αυτή ήταν στο πλαίσιο της γνωριμίας του νέου Δ.Σ. με τον Μητροπολίτη αφού και η προσφορά των ομογενών είναι σημαντική στα ιδρύματα της Εκκλησίας.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Θεόδωρος Σμυρνιός ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο για το θεάρεστο έργο που επιτελεί μεταφέροντας και την εκτίμηση που τρέφουν όλοι οι ομογενής στο πρόσωπό του. Τον ενημέρωσε ότι ο Σύλλογος θα κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε με την βοήθεια των ομογενών να ενισχυθούν με οποιοδήποτε τρόπο τυχόν ελλείψεις των ιδρυμάτων της Μητρόπολης.

Η πρόταση όμως που τέθηκε από τον Σταύρο Περγαντή χαρακτηρίστηκε από τον Σεβασμιότατο ως Πάσχα Κυρίου. Ο Σύλλογος θέλοντας την γνώμη αλλά και την βοήθεια του Μητροπολίτη, τον ενημέρωσε ότι προτίθεται να καλέσει τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Δημήτριο. Ο Μητροπολίτης είπε ότι θα είναι ότι καλύτερο για την Εκκλησία να έρθει στη Σπάρτη ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής τονίζοντας ότι είναι μια παγκόσμια προσωπικότητα που τυγχάνει το σεβασμό και την εκτίμηση όλου του κόσμου. Η βοήθειά του να θεωρηθεί δεδομένη και θα κάνει εκ μέρους του ότι είναι δυνατόν αυτή η πρόταση να υλοποιηθεί.

Τέλος ευχαρίστησε όλα τα μέλη που το επισκέφτηκαν λέγοντας ότι έχει ιδιαίτερη αγάπη σε όλους τους ξενιτεμένους Λάκωνες.