Γράφει ο Βαγγέλης Μητράκος*

Έκλεισαν ήδη 30 ολόκληρα χρόνια από τότε που , στα 1986 , τέθηκε (για πρώτη φορά) από τους κατοίκους Ν. Κόσμου-Ψυχικού Σπάρτης , την εκπαιδευτική κοινότητα και την τοπική κοινωνία , το αίτημα της ίδρυσης και ανέγερσης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης .

Η περίπτωση αυτή αποτελεί μιαν αρνητική μοναδικότητα στον ελλαδικό χώρο κατά τη νεότερη ιστορία , αφού δεν έχει ξανασυμβεί κάτι ανάλογο , ένα σχολείο , δηλαδή, ιδρυμένο από το υπουργείο , με οικόπεδο αγορασμένο για το σκοπό αυτό , ένα σχολείο που ΟΛΟΙ αναγνωρίζουν την αναγκαιότητά του , να καθυστερεί 30 ολόκληρα χρόνια προκειμένου να υλοποιηθεί !!!

Οι κάτοικοι της περιοχής Ν. Κόσμου-Ψυχικού Σπάρτης , που στερούνται σχολείου κι έχουν αγωνιστεί ανυποχώρητα επί 30 χρόνια για την ανέγερση του 6ου Δημ. Σχολείου , καλούνΚΑΛΟΥΝ την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Δήμο Σπάρτης να υλοποιήσουν την προγραμματική συμφωνία που συνυπέγραψαν για την ανέγερση του εν λόγω σχολείου , μέσα στις τακτές προθεσμίες που προβλέπονται από τη συμφωνία αυτή .
Διαφορετικά , ο κίνδυνος για οριστική κατάργηση του σχολείου από την πολιτεία παραμένει πιο ορατός από ποτέ.

Η επιτροπή κατοίκων Ν. Κόσμου – Ψυχικού κρούει τον «κώδωνα του κινδύνου» προς τους αρμοδίους δεδομένου ότι ήδη έχει γίνει 5μηνη υπέρβαση της 18μηνης προθεσμίας για την ανάθεση της μελέτης του έργου κι ακόμα αυτή εκκρεμεί !

Ο αγώνας συνεχίζεται

*Για την Επιτροπή Κατοίκων Ν. Κόσμου – Ψυχικού για την ανέγερση του 6ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης