Γράφει ο Βαγγέλης Μητράκος

Και να , λοιπόν ! Ψηφίστηκε ΚΑΙ το 4ο μνημόνιο !

Ένα μνημόνιο ο Παπανδρέου , ένα μνημόνιο ο Σαμαράς , ΔΥΟ μνημόνια ο Τσίπρας !

Εκατόν πενήντα τρεις βουλευτές που τα προηγούμενα χρόνια «χώνονταν» μέσα στις συγκεντρώσεις των πλατειών , που «ανακατεύονταν» με τους αγανακτισμένους και μανιπουλάριζαν το κίνημά τους , που «μούντζωναν» τις μνημονιακές κυβερνήσεις , που διαδήλωναν στους δρόμους κρατώντας αντιμνημονιακά πανώ, εκατόν πενήντα τρεις βουλευτές που βρέθηκαν στην εξουσία εξαπατώντας πολιτικά τον ελληνικό λαό με υποσχέσεις για σκίσιμο των μνημονίων , για άρνηση πληρωμής τους «επαχθούς κι επονείδιστου χρέους» , για «ελεύθερη και ανεξάρτητη Ελλάδα» , για άρνηση ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου , για στήριξη των εργαζομένων και των συνταξιούχων , για ενίσχυση της κοινωνικής πρόνοιας , της υγείας και της παιδείας , για φορολογικές ελαφρύνσεις , για εθνική πολιτική και αυτοδύναμη οικονομική ανάπτυξη , για αξιοκρατία και χτύπημα της διαφθοράς , του νεποτισμού και της διαπλοκής …. εκατόν πενήντα τρεις βουλευτές που έταξαν ΕΛΠΙΔΑ στον ταλαιπωρημένο κοσμάκη , ΨΗΦΙΣΑΝ (ελαφρά τη καρδία και συνείδηση εν υπνώσει) ΚΑΙ το 2ο μνημόνιο εξόντωσης και ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ , που ολοκληρώνει τα σχέδια των ξένων και ντόπιων αφεντικών , που φέρνει εις πέρας , με τον καλύτερο τρόπο , τη μνημονιακή πολιτική που ξεκίνησαν και θεμελίωσαν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις !!!

Αυτοί, που όταν ψηφιζόταν το 1ο και το 2ο μνημόνιο ήταν απ’ ΕΞΩ απ’ τη βουλή διαδηλώνοντας και διαμαρτυρόμενοι , την αποφράδα για τη χώρα μέρα της 18 Μαΐου 2017 ήταν ΜΕΣΑ στη βουλή ως κυβέρνηση και ΨΗΦΙΖΑΝ το 4ο μνημόνιο , με επιχειρήματα και «υφάκι» που θύμιζαν τις χειρότερες στιγμές των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Σαμαρά !!!.

Αυτοί που θα «έπαιζαν τα νταούλια» και θα χόρευαν στο ταψί τους τροϊκανούς , εισέπραξαν τα περισσότερα εύσημα και τα περισσότερα «μπράβο» απ’ αυτούς για την προθυμία αλλά και την ικανότητα που επέδειξαν στην εξυπηρέτηση των εντολών και των ιταμών αξιώσεων των ευρωπαίων αφεντικών .

Αυτοί, που βγήκαν βουλευτές και βρέθηκαν στην εξουσία με τον πολύχρονο , συνεπή, αγνό και ανιδιοτελή αγώνα χιλιάδων απλών αριστερών αγωνιστών , ΠΡΟΔΩΣΑΝ τον αγώνα τους και ΚΟΥΡΕΛΙΑΣΑΝ το όνομα , το ήθος , τα οράματα και τις αξίες της Αριστεράς , δίνοντάς της τέτοιο καίριο χτύπημα που ούτε η σκληρότερη συντήρηση και αντίδραση δεν μπόρεσε ποτέ να της δώσει .

Αυτοί που πήραν εντολή από το λαό στο δημοψήφισμα για ΟΧΙ στα μνημόνια , ψήφισαν 153 ΝΑΙ στο 4ο μνημόνιο , αφού είχαν ψηφίσει πριν και το 3ο !!!

Τους ανέμους ήδη τους έσπειραν . Ας περιμένουν να θερίσουν τις θύελλες !
«(…) την Ελλάδα ήδη κυβερνά ο κ. Μακρόν και από καιρό κυβερνά η κυρία Μέρκελ . Οι τοποτηρητές τους είναι ικανοί μόνον να τσακώνονται σε επίπεδο Αδωνι -Πολάκη – Κασιδιάρη , για το ποιος θα κάνει τη βρόμικη δουλειά καλύτερα . (…) Μια χώρα με πολίτευμα υπό αναστολήν , με πολιτική πέραν του λόγου και της ηθικής , με λαό φυλακισμένο στα δεινά της καθημερινής του ζωής , μια χώρα ανδραπόδων στα χέρια των ανδρεικέλων...»
(Στάθης Σαυρόπουλος- enikos.gr/stathis-17/5/2017)