ΣΠΑΡΤΗ. Ο αθλητικός Σύλλογος Tae-kwon-do Σπάρτης είναι ο μοναδικός πιστοποιημένος από την Α.Ο.Τ.Ε. (Αθλητική Ομοσπονδία TKD I.T.F.) στην Λακωνία, η οποία είναι επίσημη και αναγνωρισμένη ομοσπονδία από το Κράτος και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Προπονητής στο σύλλογο αυτό είναι ο Ντάρμος Παναγιώτης 6ο Dan μετά από 26 χρόνια εμπειρίας και συνεχούς ενημέρωσης στον χώρο των πολεμικών τεχνών και ιδιαίτερα στο Tae-kwon-do ITF, επίσης πιστοποιημένος από την ως άνω ομοσπονδία.

Ο Σύλλογος της Σπάρτης συνεργάζεται με τον Αθλητικό σύλλογο Κροκεών Ξηροκαμπίου, προπονητή του οποίου είναι ο Βαρούνης Τηλέμαχος 4ο Dan.

Την αγωνιστική περίοδο 2016-2017, οι δύο σύλλογοι έλαβαν μέρος σε 5 πρωταθλήματα με συμμετοχή 148 αθλητών και, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, οι αθλητές τους κατέκτησαν 38 χρυσά, 42 Ασημένια και 63 χάλκινα.

Η αγωνιστική περίοδος κλείνει με την συμμετοχή 12 αθλητών των συλλόγων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της ΙSKA στο μεγαλύτερο γεγονός της χρονιάς που διοργανώνεται από 1-3 Ιουνίου στην Αθήνα με συμμετοχή διακεκριμένων αθλητών από 30 χώρες.