ΣΠΑΡΤΗ. Το Σάββατο 20 Μαΐου η Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης γιόρτασε τη λήξη του εκπαιδευτικού προγράμματος «Μικροί φωτογράφοι εν δράσει» στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ήταν δωρεάν για όλα τα παιδιά και διοργανώθηκε με επιτυχία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με εθελοντική εργασία των μελών της Λέσχης.

Συνολικά 40 παιδιά ηλικίας 10 έως 14 ετών παρακολούθησαν το πρόγραμμα, χωρισμένα σε 3 τμήματα. Το μαθήματα διήρκεσαν συνολικά 3 μήνες και επικεντρώθηκαν στην αισθητική της φωτογραφίας, στην επιλογή του φωτογραφικού θέματος και στην πρακτική εξάσκηση πάνω στην φωτογραφία.

Στη γιορτή λήξης οι μικροί φωτογράφοι παρουσίασαν τις φωτογραφίες τους στο κοινό, τις οποίες είχαν τραβήξει κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος και που είχαν ως θέμα κάτι που αρχίζει από το πρώτο γράμμα του ονόματός τους. Τα παιδιά δέχτηκαν τα πιο θερμά συγχαρητήρια για την επιλογή των θεμάτων τους, την πρωτοτυπία, την τεχνική τους προσέγγιση, αλλά και τα μηνύματα που θέλησαν να περάσουν μέσα από τις φωτογραφίες τους.