ΝΕΑΠΟΛΗ. Στην χρυσή κατηγορία ελαιόλαδων με υψηλή περιεκτικότητα πολυφαινολών κατετάγη το ελαιόλαδο που παρήχθη για το ελαιοκομικό έτος 2016-2017 από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αγίου Νικολάου Βοιών «Ο Μαλέας» στο πλαίσιο των φετινών Olympia Awards Health & Nutrition 2017.

Συγκεκριμένα, από πέρσι πραγματοποιείται απονομή βραβείων Olympia Awards Health & Nutrition 2017 με πρωτοβουλία του Αν. Καθηγητή της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Προκόπη Μαγιάτη και της Δρ. Ελένης Μέλλιου με σκοπό τη βράβευση των κορυφαίων Ελλήνων παραγωγών ελαιολάδου με ιδιότητες ωφέλιμες για την ανθρώπινη υγεία. Η φετινή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 11 Μαΐου στην αίθουσα της Παλιάς Βουλής των Ελλήνων στην Αθήνα.

Εκεί, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Αγίου Νικολάου Βοιών «Ο Μαλέας» έλαβε το βραβείο GOLD STANDARD OF EXCELLENCE for High Phenolic Extra Virgin Olive Oil. Το βραβείο παρέλαβε ο εκπρόσωπος του Αγροτικού Συνεταιρισμού κ. Ιωάννης Δελακοβίας. Ισάξια διάκριση επετεύχθη από την παραγωγό Σταματική Κοντάκου (σύζ.Φάββα Παναγιώτη) η οποία βραβεύθηκε επίσης με χρυσό βραβείο στην ίδια κατηγορία, με δείγμα που προήλθε από την παρτίδα ελαιολάδου single estate και προϊόν σημαντικής στήριξης για την βιωσιμότητα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγίου Νικολάου Βοιών.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η ίδρυση του Παγκοσμίου Κέντρου ελαιολάδου, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που έχει ως στόχο να παρέχει πιστοποίηση της ποιότητας του ελαιολάδου ως προς την προστασία της υγείας, να προβάλλει και να ενισχύει την έρευνα για την ελιά και το λάδι, όπως και την εκπαίδευση των ελαιοπαραγωγών.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κόκκαλης, ο Βουλευτής κ. Κασαπίδης, ο Πρέσβης του Κατάρ και εκπρόσωπος από την Πρεσβεία της Κύπρου.

Πληροφορίες: adelin.blogspot.gr

[Η αγροτική στήλη του notospress.gr υποστηρίζεται από την ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΒΑΣΟΣ και ΣΙΑ ΕΕ ε.ο. Σπάρτη – Γυθείου 153]