ΛΑΚΩΝΙΑ. Το ΚΚΕ, στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων του Κόμματος και των 70 χρόνων από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, διοργανώνει μια εκδήλωση τιμής των μαχητών του Δ.Σ.Ε. και τον άλλων αγωνιστών της δεκαετίας 1940 - 1950 την Κυριακή 28 Μαΐου στον Ταΰγετο.

Με αφορμή αυτήν την εκδήλωση, στη Λακωνία θα βρεθεί από την Παρασκευή 26 Μαΐου ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Το πρόγραμμα της περιοδείας του στην περιοχή μας έχει ως εξής:

Το πρόγραμμα της περιοδείας είναι το ακόλουθο:
Παρασκευή 26 Μαΐου
21.00: Πολιτική συγκέντρωση στο ξενοδοχείο «Sparta Inn» με ομιλητή τον Δ. Κουτσούμπα

Σάββατο 27 Μαΐου
10.00:
Συνάντηση με φορείς του νομού στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης.
20.30: Εκδήλωση της ΚΟ Πελοποννήσου, στο χώρο των κατασκηνώσεων της Αγίας Μαρίνας Ταϋγέτου με θέμα την παρουσίαση έκδοσης της ΕΠ που περιλαμβάνει αρχειακό υλικό για την 3η Μεραρχία του ΔΣΕ.

Κυριακή 28 Μαΐου
11.00:
Αποκαλυπτήρια μνημείου προς τιμήν της 3ης Μεραρχίας του ΔΣΕ (στο 32ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Καλαμάτας - Σπάρτης).
12.00:
Εκδήλωση της ΕΠ Πελοποννήσου προς τιμήν της 3ης Μεραρχίας του ΔΣΕ στις Κατασκηνώσεις Αγίας Μαρίνα Ταϋγέτου με ομιλητή τον Δ. Κουτσούμπα. Η εκδήλωση περιλαμβάνει επίσης πολιτιστικό πρόγραμμα σε ειδικά διαμορφωμένο σκιασμένο χώρο κοντά στο χώρο του μνημείου, γλέντι και έκθεση σπάνιου αρχειακού υλικού από την δράση του Δ.Σ.Ε. στην Πελοπόννησο.