ΣΚΑΛΑ. Το KEAN – Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων σε συνεργασία με την ΚΔΑΠ του Δήμου Ευρώτα προγραμματίζουν περιβαλλοντικές δράσεις της Εκδήλωσης «Περιβαλλοντικές ημέρες στον Δήμο Ευρώτα: Σκέψου Οικολογικά το περιβάλλον σε χρειάζεται» που θα διεξαχθούν στα πλαίσια της συμμετοχής τους στον θεσμό «Green Week» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (European Commission) και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου.

H «Green Week» διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη Γενική Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Περιβάλλον και αποτελεί βασικό γεγονός στην ετήσια ατζέντα συζήτησης για την πολιτική του περιβάλλοντος.

Στα πλαίσια των Εκδηλώσεων πρόκειται να διεξαχθούν εκπαιδευτικές δραστηριότητες και δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης για παιδιά και νέους.

Μέσα από την δραστηριότητα «Παίζουμε & Μαθαίνουμε με το Planetbook» μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα περιβάλλοντος συμμετέχοντας στο περιβαλλοντικό παιχνίδι «Planetbook» - το πρώτο επιδαπέδιο παιχνίδι για το Περιβάλλον, που περιλαμβάνει 700 ερωτήσεις γνώσεων.

Επιπλέον οι μικροί μας φίλοι θα εξοικειωθούν με τα ανακυκλώσιμα υλικά και θα αντιληφθούν ότι η ανακύκλωση είναι ο σωστός τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων μέσα από την συμμετοχή τους στο Εργαστήριο Ανακύκλωσης «Μαθαίνω & Ανακυκλώνω».

Ήδη χθες Δευτέρα 29/5 απόγευμα, μικροί και μεγαλύτεροι συμμετείχαν στη δράση «Υιοθετήστε ένα φυτό - Φύτευση για την δημιουργία κήπου» στον Βοτανικό Κήπο του Ιπποκράτη στη Σκάλα. Το πρόγραμμα των δράσεων της Εκδήλωσης «Περιβαλλοντικές ημέρες στον Δήμο Ευρώτα: Σκέψου Οικολογικά το περιβάλλον σε χρειάζεται» για τις επόμενες ημέρες έχει ως εξής:

Τρίτη 30.05.2017

17:30-20:00

«Παίζουμε & μαθαίνουμε με το Planetbook» στην Βιοκλιματική Πλατεία Πηγών, Σκάλα.

Τετάρτη 31.05.2017

17:30-20:00

«Προστατεύουμε τις θαλάσσιες χελώνες σε παραλία και θάλασσα» στην Βιοκλιματική Πλατεία Πηγών, Σκάλα.

Πέμπτη 1.06.2017

17:30-19:30

Βιωματικό Εργαστήριο Ανακύκλωσης «Reduce- Reuse- Recycle» στην Βιοκλιματική Πλατεία Πηγών, Σκάλα.

19:30-20:30

Παράσταση Καραγκιόζη στην Βιοκλιματική Πλατεία Πηγών, Σκάλα.

Παρασκευή 2.06.2017

17:30-20:00

Ημερίδα: «Το περιβάλλον μέσα από τα μάτια των παιδιών» στην Βιοκλιματική Πλατεία Πηγών, Σκάλα.

Ομιλητές:
• Ο Δήμαρχος Δ. Ευρώτα κ. Γρυπιώτης Ι.
• Ο εκπρόσωπος του γραφείου μελετών της εταιρείας Utopia Landscapes, κ. Τσερπέλης Αν., Αρχιτέκτων
• Εκπαιδευτικός του ΚΔΑΠ Δ. Ευρώτα κ. Γκίνη Γ.
• Παρουσιάσεις από τα παιδιά του ΚΔΑΠ Δ. Ευρώτα

Κυριακή 4.06.2017

Ολοήμερη Εκπαιδευτική Εκδρομή στο Πάρκο Αντώνης Τρίτσης –Παρακολούθηση 2 διαδραστικών περιηγήσεων του Πάρκου Αντώνης Τρίτσης, στο Ίλιον Αττικής.

«Σας περιμένουμε όλους με σκοπό να κάνουμε τον Δήμο Ευρώτα πιο πράσινο μαθαίνοντας για το φυσικό περιβάλλον και συμβάλλοντας στην διατήρηση και προστασία του!», αναφέρεται στην ανακοίνωση-κάλεσμα του Δήμου Ευρώτα.