ΚΑΡΑΒΑΣ. Με μεγαλοπρέπεια εόρτασε ο οικισμός του Καραβά τη μνήμη των Πολιούχων του Αγίων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης κατά το διήμερο 20 και 21 Μαΐου 2017.

Tο Σάββατο 20 Μαΐου τελέσθηκε στον εορτάζοντα ενοριακό Ιερό Ναό Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, με αρκετούς συλλειτουργούντες ιερείς όμορων ενοριών. Το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, φορέων, συλλόγων και σωματείων καθώς επίσης και πλήθος πιστών από τον Καραβά και την ευρύτερη περιοχή της Σπάρτης.

Λίγο πριν το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε λιτάνευση των εικόνων των εορταζόντων Αγίων και της Συνπολιούχου του οικισμού Παναγίας. Η λιτανευτική πομπή ακολούθησε πορεία στους δρόμους του χωριού πέριξ του ναού.

Αμέσως μετά τον εσπερινό πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο Πανηγύρι του Καραβά˙ το παραδοσιακό λαϊκό γλέντι με ζωντανή μουσική, το οποίο διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καραβά στον προαύλιο χώρο του ναού. Οι παρευρισκόμενοι γεύτηκαν τα ψητά που είχαν ετοιμάσει οι διοργανωτές και γλέντησαν έως αργά το βράδυ διασκεδάζοντας υπό τις μουσικές και τα τραγούδια των μουσικών Ηλία και Σπύρου Καππάκου, Ειρήνης Χριστοφιλάκη, Γιώργου Ζήτσα, Βασίλη Βίλου και Νίκου Σταματάκου.

Ανήμερα της εορτής των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, Κυριακή 21 Μαΐου, τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας, στην οποία συμμετείχε πλήθος πιστών. Όπως συνηθίζει στις θρησκευτικές εορτές, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καραβά προσέφερε Άρτο υπέρ υγείας των μελών του Συλλόγου και όλων των κατοίκων του χωριού και μία εικόνα των Αγίων για την λαχειοφόρο αγορά της ενορίας.

Όπως προστάζει η παράδοση του οικισμού, με το πέρας της Θείας Λειτουργίας ένα μικρό γλέντι με σουβλάκια, κρασί και αναψυκτικά διοργανώθηκε από τα μέλη του Συλλόγου για τους παρευρισκομένους.

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Καραβά, με σχετική ανακοίνωσή του, ευχαριστεί όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους το εορτάζον χωριό. Εκφράζει δε ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όλους εκείνους που εργάστηκαν αφιλοκερδώς ή βοήθησαν με οποιονδήποτε τρόπο στη διεξαγωγή του φετινού πανηγυριού. «Ευχόμαστε σε όλους τους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες «ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ»», καταλήγει η ανακοίνωση.