ΣΠΑΡΤΗ. Το Σάββατο 6 Μαΐου 2017 90 περίπου μαθητές της 5ης τάξης του Λάτσειου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού επεσκέφθησαν τη Βιβλιοθήκη και το Αρχείο Νικηφόρου Βρεττάκου.

Οι μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου σε τρία τμήματα, 30 περίπου μαθητών το καθένα, παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Βιβλιοθήκης «Ο Νικηφόρος Βρεττάκος η ζωή και το έργο του» και ξεναγήθηκαν στο Αρχείο Νικηφόρου Βρεττάκου.

Το κολλέγιο Ψυχικού με την επίσκεψη αυτή στην πόλη μας ανανέωσε τις σχέσεις του με το Αρχείο Νικηφόρου Βρεττάκου και τη Βιβλιοθήκη, οι οποίες χρονολογούνται από το 2007.

Ο διευθυντής και ο υποδιευθυντής καθώς και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί των μαθητών έδειξαν εντυπωσιασμένοι με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που παρακολούθησαν οι μαθητές και μαθήτριες του κολλεγίου και ευχαρίστησαν τη διεύθυνση και τους εργαζομένους της Βιβλιοθήκης για την όλη φιλοξενία.

Έδειξαν επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα προβλήματα της Βιβλιοθήκης και υποσχέθηκαν να συνδράμουν, όσο μπορούν, στην επίλυσή των. Αποχωρώντας από τη Βιβλιοθήκη ενθουσιασμένοι από τη συμμετοχή των μαθητών οι συνοδοί εκπαιδευτικοί ανανέωσαν το ραντεβού με τη Βιβλιοθήκη και το Αρχείο για την επόμενη χρονιά.

Η Βιβλιοθήκη και το Αρχείο απέκτησαν εκείνη την ημέρα 90 νέους μικρούς φίλους!!!

Εξάλλου, την Τρίτη 23 Μαΐου 2017 26 μαθητές και μαθήτριες της Δ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Λεωνιδίου επεσκέφθησαν με τις συνοδούς εκπαιδευτικούς τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης και το Αρχείο Νικηφόρου Βρεττάκου, όπου ενημερώθηκαν και παρακολούθησαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Βιβλιοθήκης «Γνωριμία με τη Βιβλιοθήκη» και «Νικηφόρος Βρεττάκος η ζωή και το έργο του».

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι, ενώ αρχικά η επίσκεψη δεν προέβλεπε την παρακολούθηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, τα παιδιά θυσίασαν τον περίπατό τους στην πόλη, για να βιώσουν μια νέα εμπειρία, όπως είπαν.

Συνοδοί εκπαιδευτικοί και μαθητές – μαθήτριες δήλωσαν ικανοποιημένοι από την επίσκεψη και αποχώρησαν μετά από δίωρη παραμονή.