Υλικά (για 4 άτομα)

• 4 φέτες συκώτι μοσχαρίσιο
• ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
• ½ κιλό μανιτάρια κομμένα σε φέτες
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 φλιτζ. κρασί λευκό
• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
• 3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
• Λαδόχαρτο
• Αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Πλένουμε το συκώτι και το στραγγίζουμε. Βάζουμε σε ένα τηγάνι το μισό λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το συκώτι, μέχρι να ροδίσει καλά. Το πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και στρώνουμε τις φέτες σε πυρίμαχο σκεύος.

Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι το υπόλοιπο λάδι, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και τα σοτάρουμε ελαφρά. Προσθέτουμε το κρασί, αλάτι, πιπέρι και τα σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Τα βάζουμε σε μία λεκάνη για να κρυώσουν λίγο.

Κόβουμε τέσσερα κομμάτια λαδόχαρτο. Απλώνουμε το ένα και τοποθετούμε στο κέντρο μία φέτα συκωτιού. Πάνω στη φέτα βάζουμε μία κουταλιά από το μείγμα των μανιταριών. Διπλώνουμε καλά το λαδόχαρτο σε πακετάκι και επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Θα γίνουν τέσσερις μερίδες.

Τοποθετούμε τα πακετάκια σε ταψί και τα ψήνουμε στους 190 oC για 40 λεπτά. Σερβίρουμε το συκώτι μέσα στο λαδόχαρτο.

Συμβουλή: Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε σε κάθε πακετάκι και δύο –τρεις κύβους κεφαλοτύρι.