ΜΥΣΤΡΑΣ. Όπως κάθε χρόνο στις 29 Μαΐου, ο Δήμος Σπάρτης τιμά σήμερα τον τελευταίο Βυζαντινό Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Παλαιολόγο και τους μαζί με αυτόν πεσόντες στην Άλωση της Πόλης.

Στο πλαίσιο του εορτασμού σήμερα το πρωί τελέστηκε το καθιερωμένο τρισάγιο στον Αδριάνα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στο Μυστρά ιερουργούντος του Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης ενώ νωρίτερα τελέστηκε και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό «Αγίου Δημητρίου» στον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά, παρουσία του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου..

Στη σημερινή Θεία Λειτουργία αλλά και στο τρισάγιο το παρών έδωσαν εκπρόσωποι όλων των αρχών ενώ, σε όλη τη διάρκεια του τρισαγίου έραναν το μνημείο με ροδοπέταλα από αεροπλάνο. Τις εκδηλώσεις έχει θέσει υπο την αιγίδα του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού του Δήμου Σπάρτης ανακοίνωσε ότι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών η καλλιτεχνική εκδήλωση που είχε προγραμματιστεί για το βράδυ στο Κάστρο του Μυστρά αναβάλλεται για τα μέσα Ιουνίου.