ΣΠΑΡΤΗ. Την Τετάρτη 24-5-2017 πραγματοποιήθηκε στη Γκοριτσά, από τον «Σύλλογο Φίλων του Γ. Νοσοκομείου Σπάρτης», εκδήλωση ιατρικού περιεχομένου.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Σπάρτης και έγινε παρουσία του Δημάρχου Σπάρτης «με την πολύτιμη βοήθεια του αντιδημάρχου Θεραπνών και των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων αλλά και την σημαντικότατη στήριξη των τοπικών συλλόγων του πρώην δήμου Θεραπνών», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση των διοργανωτών.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια ομιλία παρουσίασης του συλλόγου και των βασικών σκοπών του, στην τοπική κοινωνία, από την γραμματέα του συλλόγου. Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σπάρτης κ. Σπύρος Μοιράγιας. Στη συνέχεια μίλησαν οκ. Σωτήρης Μπότσιος διοικητής του Γ. Νοσοκομείου Λακωνίας με θέμα «Το Γ. Νοσοκομείο Λακωνίας σήμερα», οι γιατροί του Νοσοκομείου κ. Μεταξία Δρίβα, καρδιολόγος και ο κ. Σπύρος Αρναούτος, χειρουργός, με θέμα «Καρδιακή ανακοπή και άμεση αντιμετώπιση της», με ταυτόχρονη προβολή διαφανειών.

Στη συνέχεια, η πρόεδρος του συλλόγου ενημέρωσε για τους στόχους της συγκεκριμένης εκδήλωσης που είναι η πρώτη από μια σειρά παρομοίων εκδηλώσεων στις έδρες των πρώην δήμων, οι οποίοι είναι η δημιουργία δικτύου εθελοντών στα χωριά της περιοχής για την καλύτερη εξυπηρέτηση και πρόσβαση των πολιτών στις δομές του Νοσοκομείου και η προμήθεια απινιδωτών που θα εγκατασταθούν στα χωριά για άμεση αντιμετώπιση καρδιακών επεισοδίων. Ακολούθησε συζήτηση.

«Η συγκέντρωση σημείωσε μεγάλη επιτυχία λόγω της αθρόας προσέλευσης του κόσμου και μας δίνει ώθηση και για τις επόμενες. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι η επιλογή της Γκοριτσάς για την πρώτη των εκδηλώσεων του συλλόγου έγινε για συμβολικούς λόγους. Όλοι γνωρίζουμε ότι οι μεγάλοι ευεργέτες του Γ. Νοσοκομείου Σπάρτης, Ιωάννης και Αικατερίνη Γρηγορίου κατάγονταν από αυτόν τον τόπο.
Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία αυτής της εκδήλωσης, ο καθένας με την ιδιαίτερη συμμετοχή του και συνεισφορά του. Από καρδιάς ευχαριστούμε όλες τις κυρίες των τοπικών συλλόγων που συμμετείχαν, για την δραστήρια συμπαράσταση τους και το θερμό κλίμα φιλοξενίας που δημιούργησαν. Θεωρούμε υποχρέωσή μας να τους αναφέρουμε: Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Ζαγάνας, Αθλητικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατάνας, Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Σκούρας, Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Κεφαλά, Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Γκοριτσάς, Σύλλογος Γυναικών Ζούπαινας, Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Ζουπαίνης, Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλονής, Πολιτιστικός Σύλλογος Χρύσαφας, Α.Ο. Χρύσαφας»
, καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου Φίλων του Γ.Ν. Σπάρτης.