ΛΑΚΩΝΙΑ. Η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας « ΔΙΑΥΛΟΣ» Ν. Λακωνίας σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, με σχετική ανακοίνωσή της, ενημερώνει για τις επιστημονικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Μάιο καθώς και εκείνες που είναι προγραμματισμένες προς υλοποίηση για τον Ιούνιο του 2017.

Ομιλία Ενημέρωσης – Ευαισθητοποίησης σε Γονείς
Την Τετάρτη 24 Μαΐου 2017 και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων και την Προϊσταμένη του νηπιαγωγείου Βαλαχιώτη κ. Κούβαρη Σταυρούλα, το Κέντρο Πρόληψης «Δίαυλος» με εισηγήτρια την κα Καργάκου Κατερίνα, πραγματοποίησε ομιλία με τίτλο: «Θέτοντας όρια στα παιδιά μας». Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στις 5:30 το απόγευμα, στο Νηπιαγωγείο του Βλαχιώτη.

Παρέμβαση στο Στρατό

Στα πλαίσια του Σχεδίου Δράσης ΥΠΕΘΑ-ΟΚΑΝΑ για το 2016-2017, το Κ.Π. σε συνεργασία με τον Διοικητή – Ταξίαρχο κ. Χατζηνικολάου Ιορδάνη και τον Αντισυνταγματάρχη κ. Βλάσση Σπυρίδωνα, προγραμματίστηκε να πραγματοποιηθεί δίωρη εκπαιδευτική διάλεξη στους νεοσύλλεκτους του ΚΕΕΜ Σπάρτης την Τετάρτη 31 Μαΐου και ώρα 5:00 το απόγευμα στην θεματική: «Εξαρτησιογόνες ουσίες»
Υπεύθυνη συντονίστρια της εν λόγω δράσης ήταν η Κοινωνική Λειτουργός κα Καργάκου Κατερίνα, Επιστημονικό Στέλεχος του «Διαύλου».

Παρεμβάσεις στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

• Την Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017 και ώρα 6:00 το πρωί, η κα Παπαδοπούλου Ιωάννα σε συνεργασία με τις νηπιαγωγούς του 7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης, θα πραγματοποιήσει μια δίωρη βιωματική ψυχοεκπαίδευση στα νηπία και στους γονείς τους, στο πλαίσιο της γιορτής κλεισίματος του σχολικού έτους, στην θεματική: «Με τις αξίες όταν ζω, δρω και αντιδρώ»
• Την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017 και ώρα 10:00 το πρωί, η κα Παπαδοπούλου Ιωάννα σε συνεργασία με την νηπιαγωγό του Νηπιαγωγείου Ασωπού κ. Κληρονόμου Φωτεινή, θα πραγματοποιήσει μια δίωρη βιωματική ψυχοεκπαίδευση στα νήπια και στους γονείς των νηπίων επίσης στο πλαίσιο της γιορτής κλεισίματος του σχολικού έτους, στην θεματική: «Η επικοινωνία μέσα από το παιχνίδι»