Υλικά για 10 μερίδες
• 1 μπούτι χοιρινό ολόκληρο με πέτσα περίπου 3 κιλά ΤΣΙΚΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
• 2 κ. σ. μέλι
• 1 κ. σ. μπαλσάμικο
• 3 κ. σ. μουστάρδα
• 2 πορτοκάλια χυμό και πορτοκαλόκουπες
• 1 λεμόνι
• Αλάτι
• Πιπέρι
• 2 κλωνάρια δεντρολίβανο

Για τις πατάτες

• 1½ κιλό μικρές πατάτες
• 2 σκ. σκόρδο με τη φλούδα
• 2 πορτοκάλια (το χυμό)
• 1 λεμόνι (το χυμό)
• 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
• 2 κ. σ. μουστάρδα
• Αλάτι
• Πιπέρι

Παρασκευή

Βγάζουμε το μπούτι από το ψυγείο και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα τουλάχιστον. Το βάζουμε σε ταψί και χαράζουμε με κοφτερό μαχαίρι την επιφάνεια του λίπους σε ρόμβους.

Περιχύνουμε με το πορτοκάλι και το λεμόνι. Αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά το μπούτι. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο και τις πορτοκαλόκουπες στο ταψί. Το σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 1 ώρα και 30'.

Βάζουμε σε μπολ τις ολόκληρες καθαρισμένες πατάτες. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Ξεσκεπάζουμε το μπούτι και προσθέτουμε τις πατάτες ,το σκόρδο με τη φλούδα και όλα τα υγρά.

Ανακατεύουμε το μέλι με το μπαλσάμικο και τη μουστάρδα.

Αλείφουμε το μπούτι με πινέλο, χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170ºC και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ώρα και 30' μέχρι να ξεροψηθεί η πέτσα και να μελώσουν οι πατάτες.