Γράφει ο Χρόνης Πολυχρονίου

Χαιρετίζω την παρουσία του Κώστα Φούρκα στα «πράγματα» της Λακωνίας, έστω και έτσι, έστω και περιστασιακά. Για μένα πάντα αντίπαλος, ιδεολογικά αντίπαλος, μα καλός αντίπαλος. Θα έλεγα πιο φίλος από τους «φίλους» του, τώρα που είναι αποστασιοποιημένος και ανυπεράσπιστος. Άξιος και συγκροτημένος άνθρωπος, σημαντικός για την Λακωνία, με έργο και όραμα. Δεν μου άρεσε όμως η απάντηση που εισέπραξε… από την «ευεργετημένη». Δεν απαξιώνεις ποτέ έναν τέτοιο άνθρωπο. Ειδικά όταν έχει δίκιο, υπερασπιζόμενος το έργο του, έργο ζωής για αυτόν. Η σιωπή, αν όχι δύο καλά λόγια, συχνά είναι η ποιο σοφή απάντηση.

Διάβασα την επιστολή πέντε τέως εκλεγμένων «αρχόντων» από την Νεάπολη προς τον Πρωθυπουργό, για την αποκοπή και δημιουργία «ξεχωριστού» Δήμου εκεί στα Βάτικα. Διάβασα και την αρνητική εισήγηση του Δήμαρχου Μονεμβάσιας, με τον οποίο συμφωνώ για μόνη, πρώτη και τελευταία φορά. Και αυτό το θεμελιώνω με την εμπειρία μου που είχα από την εφαρμογή για πρώτη φορά του Προγράμματος «Ι. Καποδίστριας», με μικρούς, διάσπαρτους και αδύναμους Δήμους. Η δομή του «Καλλικράτη» προβλέπει ισχυρούς και λειτουργικούς Δήμους και έτσι πρέπει να μείνει. Την θέση μου αυτή θα την υποστηρίξω μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς περιστροφές και σκοπιμότητες.

Για πρώτη φορά εισέπραξα ενθουσιασμό και ικανοποίηση, από τους «φίλους για την δημιουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης», από τις μέχρι τώρα ενέργειες προετοιμασίας που έχουν ολοκληρωθεί. Την γνώμη μου την έχω πει και την έχω ήδη προτείνει στον ΣΥΡΙΖΑ, για ΑΜΕΣΗ εξαγγελία του Μουσείου ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. Είναι προφανές ότι σε καμία περίπτωση δεν δικαιούμεθα να χρεώσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων και για του θέμα αυτό. Έστω και αν διαφαίνεται στον ορίζοντα ότι αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ θα το λύσει σύντομα, όπως και την έξοδο της Χώρας από τα Μνημόνια. Επαναλαμβάνω λοιπόν ότι εάν υπήρχε ένα Μουσείο στην Ελλάδα, αυτό έπρεπε να είναι στη Σπάρτη. Αυτό είναι το μέγεθος του Brand Name που διαθέτει παγκοσμίως. Τουλάχιστον ίσο με αυτό της Αθήνας. Και αφήστε τον Τατούλη με τους ‘πικραμένους’ γύρω του … να παραμιλάει. Είναι το μόνο που ξέρει να κάνει ... καλά.

Κατά τα άλλα, μεγάλη ανακούφιση επικρατεί στις τάξεις των δανειστών της Ελλάδας. Με τα χρήματα της περικοπής των συντάξεων από εμάς τους συνταξιούχους … θα σώσουν το οικονομικό πρόβλημα της Ευρώπης και θα καταστήσουν το Χρέος … βιώσιμο. Η τιμωρία και τα καψώνια που μας έχουν επιβάλλει επτά χρόνια τώρα δεν υπήρξαν αρκετά για να μας συνετίσουν. Άσε που αυτός ο Πρωθυπουργός είναι Αριστερός και … ατίθασος.

Για να δούμε στις 15 Ιουνίου τι καινούργιο πάλι θα μας προκύψει, από τον εμονικό κύριο Σόιμπλε, που δεν θα αφήνει την Ελλάδα να αναπνεύσει. Τσίπρα … μετά την μεταστροφή της παγκόσμιας κοινής γνώμης και των ΜΜΕ υπέρ της Ελλάδας (εκτός βέβαια της Ελληνικής Αντιπολίτευσης) ήλθε η ώρα επιτέλους να τους πετάξεις ‘πατσαβούρα’ και να τα βροντήξεις κάτω, τρίζοντάς τους τα δόντια. Και ότι προκύψει. Θα μας πάρεις όλους … παραμάσχαλα.

ΥΓ. Φίλοι μου, με την ευκαιρία και της κηδείας του Κ. Μητσοτάκη, μην στερείτε από εμάς τους παλαιότερους, τα καλά λόγια εκείνα που υποκριτικά θα μας απευθύνετε όταν φύγουμε κάποια στιγμή από την ζωή.

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr