ΚΥΘΗΡΑ. Με αφορμή το Charity 4u, μη κερδοσκοπική οργάνωση που έχει σκοπό τη διοργάνωση αθλητικών δραστηριοτήτων και συνεδρίων για την υποστήριξη και ενίσχυση των Ελλήνων αθλητών, μια παρέα 8 ατόμων που αγαπούν το κολύμπι και τον αθλητισμό γενικότερα, εμπνεύστηκε και αποφάσισε να δηλώσει συμμετοχή με στόχο τον κολυμβητικό διάπλου της Μάγχης ως ομάδα σκυταλοδρομίας στις 28 Αυγούστου για φιλανθρωπικό σκοπό αφού έχουν «ταχθεί» στην ενίσχυση της ΕΛΕΠΑΠ, Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παιδιών. Ο ομαδικός στόχος της Μάγχης και η παράλληλη συνεισφορά σε παιδιά που το έχουν τόσο πολύ ανάγκη αποτέλεσαν την απόλυτη πρόκληση!

Η Pastra Cretonaxiosa ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα όταν τον Σεπτέμβριο του 2013 οι τρεις αχώριστοι φίλοι οι Βαγγέλης Ζουρμπάκης, Βασίλης Μαρούλης και Ευγενία Τζαννίνη αποφάσισαν να κολυμπήσουν στον πρώτο τους αγώνα του Spetses Marathon. Δεν ήταν ομάδα, μια ωραία παρέα με πολύ κέφι ήταν. Στην παρέα προστέθηκε λίγο αργότερα ο Σωτήρης Πάστρας ως προπονητής τους και έτσι η παρέα που όμως σιγά σιγά ενηλικιωνόταν σε ομάδα βαφτίστηκε «Pastra Cretonaxiosa» για να έχει «διαβατήριο» όταν οι φίλοι αποφάσισαν την εξόρμηση τους στον διάπλου του Βοσπόρου τον Ιούλιο του 2015. Μέτα η ομάδα αργότερα προσκάλεσε στο ταξίδι της τον Κωνσταντίνο Μίχο, την Έλλη Φλέγγα τον Θοδωρή Ζουμπουλάκη και τον Αποστόλη Τσαγκαράκη.

Μετά τον επιτυχημένο διάπλου της Μάγχης που επιχείρησαν και πέτυχαν πέρσι, φέτος και συγκεκριμένα το Σάββατο 3 Ιουνίου, η ομάδα επιχείρησε τον διάπλου Κυθήρων – Αντικυθήρων, πάντα για τη στήριξη της ΕΛΕΠΑΠ.

Ο διάπλους Κυθήρων-Αντικυθήρων έχει μήκος 45 χιλιόμετρα. Στο πλευρό της ομάδας στάθηκαν από την αρχή το Λιμεναρχείο Νεαπόλεως και ο Δήμος Κηθύρων ενώ προέβαλλαν το εγχείρημα ο Αντ1 και ο Keith Oiller για το English Channel Association.

Ο διάπλους Κυθήρων - Αντικυθήρων ολοκληρώθηκε επιτυχώς σε 11 ώρες και 31'. Η παρουσία του λιμενικού με σκάφος από την Νεάπολη αποτέλεσε ιδιαίτερα ενισχυτικό παράγοντα στο αίσθημα ασφάλειας που είχαν οι αθλητές για τον αγώνα. Γι’αυτό άλλωστε και ευχαρίστησαν δημοσίως τόσο το πλήρωμα του σκάφους 123 όσο και όλη την δύναμη του Λιμεναρχείου Νεαπόλεως.

Στο βίντεο φαίνεται η στιγμή του τερματισμού όπου ο Βαγγέλης Ζουρμπάκης ακουμπά το βορειότερο σημείο των Αντικηθύρων «Κεφαλή».

Στην φωτό η ομάδα σύσσωμη!

Μάθετε περισσότερα εδώ.