Γράφει ο Δημήτρης Τσάκας

Συγκίνηση και χαρά προκάλεσαν στους ομογενείς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο αδελφός του Θανάσης και οι γονείς τους Βερόνικα και Τσαρλς, καθώς επίσης και οι Παναγιώτης Φασούλας και Μιχάλης Κακιούζης, οι οποίοι βραβεύτηκαν το βράδυ της Κυριακής.

Η βράβευσή τους έγινε κατά τη διάρκεια του επισήμου δείπνου του ραδιοφωνικού προγράμματος «Cosmos FM», το οποίο παρατέθηκε στο «Terrace on the Park» του Λάκωνα ομογενή κ. Δημήτρη Καλοειδή, στο Φλάσινγκ και συνδύαζε την 30ή επέτειο της ιδρύσεώς του με την 30ή επέτειο της κατάκτησης του Eurobasket το 1987.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής με την εκδήλωση που διοργανώθηκε στο «Adelphi University» και η οποία ήταν αφιερωμένη στα παιδιά της ομογένειας.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος είναι ένα από τα ανερχόμενα αστέρια του NBA, εντυπωσίασε το κοινό με τα άψογα ελληνικά του και με τη μετριοφροσύνη που επέδειξε αποδίδοντας τις επιτυχίες του στον μεγαλύτερο αδελφό του, τον Θανάση, και για την αγάπη για τους γονείς τους λέγοντας ότι «είναι οι πραγματικοί ήρωες».

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, τόνισε ότι «η Ελλάδα πρέπει να στηρίζει τα παιδιά της» και «να μάθει ο κόσμος να δουλεύει σκληρά» και «να μάθουν να αγωνίζονται μαζί». «Είναι καλύτερα και έχει μεγαλύτερη αξία ένα μετάλλιο για την Ελλάδα, παρά ένα κύπελλο του πρωταθλήματος», επεσήμανε εν μέσω χειροκροτημάτων ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Οι γονείς του Βερόνικα και Τσαρλς Αντετοκούνμπο ευχαρίστησαν τα παιδιά τους που τους έκαναν υπερήφανους και ευχήθηκαν όπως και ο Κώστας και ο Αλεξ ακολουθήσουν τα χνάρια του Θανάση και του Γιάννη και όπως οι τέσσερις μαζί παίξουν με τη φανέλα της Εθνικής.

Στη γιορτή παραβρέθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας, Δρ Κωνσταντίνος Κούτρας, η διευθύντρια του ΕΟΤ, Γρηγορία Καματερού, η υποψήφια δήμαρχος της Νέας Υόρκης Νικόλ Μαλλιωτάκη και άλλοι εκπρόσωποι της Ομογένειας.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν τα βίντεο για τα 30χρονα του «Cosmos FM» και για την κατάκτηση του Eurobasket το 1987, καθώς επίσης για τις τρεις γενιές των αστέρων του ελληνικού μπάσκετ που βραβεύτηκαν, διότι προέβαλλαν την άλλη Ελλάδα, την Ελλάδα της αριστείας.

Η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, η οποία απένειμε το βραβείο ελληνικής κληρονομιάς στον Γιάννη Αντετοκούνμπο συνεχάρη τους γονείς του Γιάννη και τους τιμώμενος και εστίασε την προσοχή της στις αφίξεις τουριστών το 2015 και το 2016 και τόνισε ότι σημειώθηκε ρεκόρ και προέβλεψε ότι το 2017 θα είναι καλύτερο από πέρσι.

«Ο τουρισμός, ο αθλητισμός και ο πολιτισμός στηρίζουν την Ελλάδα στις κρίσιμες στιγμές», κατέληξε η κ. Ελενα Κουντουρά.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε ο Ερνι Ανάστος, ενώ στον ρόλο και την αποστολή του «Cosmos FM» αναφέρθηκαν οι Τάσος Παρδάλης, Νικόλαος Κατσίμπρας, Πάνος Σατζόγλου και Κώστας Αγγελούδης. Τον εθνικό ύμνο έψαλε ο Θάνος Πετρέλης, ενώ τον ύμνο των ΗΠΑ η Μελίνα Τσιροπούλου.

Φωτο-Βίντεο: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη

Πηγή: ekirikas.com