ΣΚΑΛΑ. Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι περιβαλλοντικές δράσεις που εντάχθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος «Περιβαλλοντικές ημέρες στον Δήμο Ευρώτα: Σκέψου Οικολογικά το περιβάλλον σε χρειάζεται» και του θεσμού της «Green Week» σε διοργάνωση των ΚΔΑΠ της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ευρώτα «Ευρώτειος Πολιτεία» και του ΚΕΑΝ.

Τρίτη 30/5-«Υιοθετήστε ένα φυτό» στον Κήπο του Ιπποκράτη!
Οι μαθητές των ΚΔΑΠ του Δήμου Ευρώτα συμμετείχαν στην εκπαιδευτική δράση με τίτλο: «Υιοθετήστε ένα φυτό - Φύτευση για την δημιουργία κήπου», που πραγματοποιήθηκε στον Βοτανικό Κήπο του Ιπποκράτη στη Δημοτική Κοινότητα Σκάλας. Τα φύτεψαν δενδρύλλια, θάμνους και ποώδη αρωματικά φυτά. Μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να μάθουν πληροφορίες για τη ζωή του Ιπποκράτη, ως αρχαίου Έλληνα Ιατρού, καθώς και για τις φαρμακευτικές ιδιότητες των φυτών που χρησιμοποιούσε ο Ιπποκράτης για την θεραπεία των ασθενών του.

Το απόγευμα οι μαθητές των ΚΔΑΠ Δήμου Ευρώτα έπαιξαν το «Planetbook», στη Βιοκλιματική Πλατεία Πηγών. Το «Planetbook» είναι ένα περιβαλλοντικό παιχνίδι 700 ερωτήσεων μέσα από το οποίο τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα περιβάλλοντος.

Τετάρτη 31/5-«Προστατεύουμε τη θαλάσσια χελώνα σε παραλία και θαλάσσα»
Τα παιδιά των Κ.Δ.Α.Π. του Δήμου Ευρώτα σε συνεργασία με το Σύλλογο για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας «Αρχέλων», συγκεντρώθηκαν στη Βιοκλιματική Πλατεία των Πηγών στη Δημοτική Κοινότητα Σκάλας, όπου ενημερώθηκαν για το προστατευόμενο είδος της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta.

Στόχος ήταν η ευαισθητοποίησή τους για τους κινδύνους που διατρέχουν οι θαλάσσιες χελώνες και η ενημέρωσή τους με σκοπό την προστασία των βιοτόπων τους και γενικότερα των παράκτιων οικοσυστημάτων στις σημαντικότερες παραλίες ωοτοκίας στη χώρα μας.

Στη συνέχεια τα παιδιά των Κ.Δ.Α.Π. υπό την καθοδήγηση των ανθρώπων του Συλλόγου «Αρχέλων» κατασκεύασαν τις δικές τους χελώνες μέσα από καλλιτεχνικές δημιουργίες.

Πέμπτη 1/6-Βιωματικό εργαστήριο ανακύκλωσης
Τα παιδιά παρακολούθησαν το Βιωματικό Εργαστήριο Ανακύκλωσης «Reduce – Reuse – Recycle» και υπό την έμπειρη καθοδήγηση των εκπαιδευτών του ΚΕΑΝ δημιούργησαν το δικό τους ανακυκλωμένο χαρτί, παρατηρώντας στην πράξη πώς μπορούμε να επαναχρησιμοποιήσουμε το παλιό χαρτί που δεν χρειαζόμαστε.

Στην συνέχεια, τα παιδιά διασκέδασαν με face painting και μαγικά τρικ και οι δραστηριότητες ολοκληρώθηκαν με μια παράσταση «Καραγκιόζη».

Την Παρασκευή 2 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα «Το περιβάλλον μέσα από τα μάτια των παιδιών» στη Βιοκλιματική Πλατεία Πηγών Σκάλας ενώ την Κυριακή 4 Ιουνίου οι μαθητές των ΚΔΑΠ του Δήμου Ευρώτα επισκέφθηκαν το Πάρκο Αντώνης Τρίτσης στην Αθήνα όπου παρακολούθησαν πρόγραμμα διαδραστικής περιήγησης.