ΓΕΩΡΓΙΤΣΙ. Γενική συνέλευση των κατοίκων της Τ.Κ. Γεωργιτσίου ζητά με επιστολή του στο Δήμαρχο (Αρ. Πρωτ. Γρ. Δημάρχου 14581/6-6-2017) ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου των εν Αττική Γεωργιτσιάνων Λακεδαίμονος, Χρήστος Ηλ. Τσίχλης.

Ο κ. Τσίχλης, επικαλούμενος το άρθρο 85 του Νόμου Καλλικράτη, ζητά να πραγματοποιηθεί συνέλευση των κατοίκων το πρωί της 31ης Αυγούστου με στόχο το γόνιμο διάλογο σε μια συμμετοχική διαδικασία που θα φέρει θετικά για την περιοχή αποτελέσματα.

Αναλυτικά η επιστολή προς τον Δήμαρχο Σπάρτης έχει ως εξής:
«Προς κύριον Δήμαρχο Δήμου Σπάρτης Λακωνίας:
Κύριε Δήμαρχε,
Το άρθρο 85 του Νόμου Καλλικράτη 3852/2010 προβλέπει την ετήσια Γενική Συνέλευση κατοίκων τοπικής κοινότητας ώστε οι κάτοικοι να συμμετέχουν δημοκρατικά στη λήψη αποφάσεων. Ζητώ να λάβει χώρα τακτική Γενική Συνέλευση κατοίκων στο Γεωργίτσι Λακωνίας, το πρωί της 31ης Αυγούστου 2017 ώστε να εφαρμοσθεί ο νόμος του κράτους, οι κάτοικοι του Γεωργιτσίου να συμμετέχουν δημοκρατικά στη λήψη αποφάσεων, να ακουσθούν οι απόψεις των κατοίκων και να πραγματοποιηθεί ένας γόνιμος δημοκρατικός διάλογος προς όφελος της περιοχής μας.

Συγκεκριμένα, το άρθρο 85 προβλέπει ξεκάθαρα:

Άρθρο 85-Συνέλευση κατοίκων τοπικής κοινότητας:
«Στις τοπικές κοινότητες, με ευθύνη του εκπροσώπου της τοπικής κοινότητας σε συνεργασία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, καλούνται οι κάτοικοι και οι φορείς της τοπικής κοινότητας, τουλάχιστον μια φορά κατ’ έτος σε συνέλευση και προτείνουν στα αρμόδια όργανα του δήμου, ανάλογα με το χαρακτήρα των αναγκών των κατοίκων της τοπικής κοινότητας και τις προτεραιότητες για την τοπική ανάπτυξη, τις δράσεις που πρέπει να αναλάβει ο δήμος ιδίως ως προς:
Α)την παροχή κοινωνικών ή άλλων υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής τους
Β)τη λήψη μέτρων για την προστασία των ηλικιωμένων και των παιδιών στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του δήμου
Γ)τα έργα που πρέπει να εκτελεστούν στην τοπική κοινότητα
Δ)την παροχή υπηρεσιών για την τουριστική αξιοποίηση και προβολή της τοπικής κοινότητας
Ε)την εφαρμογή πολιτιστικών, ψυχαγωγικών και αθλητικών προγραμμάτων και
Στ)κάθε άλλο θέμα που αφορά την τοπική κοινότητα

Για την ανωτέρω διαδικασία τηρούνται πρακτικά από υπάλληλο του δήμου ενώ οι αποφάσεις για τα ανωτέρω θέματα λαμβάνονται από τους παρόντες με σχετική πλειοψηφία».

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος Δ.Σ. Συνδέσμου των εν Αττική Γεωργιτσιάνων Λακεδαίμονος,
Χρήστος Ηλ. Τσίχλης
Αθήνα 6/6/2017»