ΣΠΑΡΤΗ. Μοιάζει δύσκολο όμως για το Νίκο Μάζη φαίνεται πως ήταν εύκολο. Η αγάπη του για το ψωμί, τις μυρωδιές του φούρνου μαζί με τις οποίες μεγάλωσε τον οδήγησαν στην υλοποίηση ενός ονείρου: ο φούρνος της γειτονιάς να προσφέρει ποιοτικό ψωμί στην ελληνική οικογένεια.

Ταξίδεψε από τη Γερμανία ως τη Γαλλία και από το Ισραήλ ως την Κύπρο, συνέλεξε συνταγές, τις δοκίμασε, πειραματίστηκε, έκανε τις παρατηρήσεις του, αλλαγές, προσθήκες και δημιούργησε τελικά τις δικές του μοναδικές συνταγές που γράφουν ιστορία.

Η μοναδικότητα των προϊόντων αυτού του φούρνου οφείλεται στο ότι τα προϊόντα του παρασκευάζονται με πρώτη ύλη ελληνικό αλεύρι εξαιρετικής ποιότητας που έχει φτιαχτεί με συγκεκριμένες αποκλειστικές προδιαγραφές. Αυτά είναι άλλωστε τα χαρακτηριστικά που έδωσαν στο Νίκο Μάζη και τους συνεργάτες του το Βραβείο Ποιότητας 2013 του «Γαστρονόμου».

Ο Νίκος Μάζης όμως δεν είναι μόνον αρτοποιός. Είναι ένας άνθρωπος ιδιαίτερα δραστήριος κοινωνικά. Είναι πρόεδρος του Συλλόγου Αρτοποιών του Νομού ενώ είναι Σύμβουλος Προεδρείου στην Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος. Έχει υπάρξει πολλάκις εκπαιδευτής στη Σχολή του ΟΑΕΔ ενώ ανταποκρίνεται πάντοτε στο κάλεσμα των σχολείων με διάθεση να πείσει τα παιδιά να αγαπούν το αληθινό ψωμί. Δεν αρνείται ποτέ σε όποιον έχει ανάγκη ενώ πάντοτε στηρίζει την πόλη και τους ανθρώπους της με όλες του τις δυνάμεις, διακριτικά και αποτελεσματικά.

Είναι αλήθεια πως αν τον ακούσεις να εξηγεί πώς φτιάχνεται το ψωμί πιστεύεις πως πρόκειται για επιστήμη ακριβείας. Και τότε καταλαβαίνεις γιατί το δικό του ψωμί είναι μοναδικό…