Αναδιάταξη και αναδιοργάνωση της σύστασης και λειτουργίας περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας

ΛΑΚΩΝΙΑ. Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι από σήμερα12.6.2017 ξεκινάει η εφαρμογή της αναδιάταξης – αναδιοργάνωσης, σύστασης και λειτουργίας περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας.

Οι μεταβολές που επέρχονται στις υφιστάμενες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, στο πλαίσιο της αναδιάταξης – αναδιοργάνωσης, σύστασης και λειτουργίας περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι οι παρακάτω:

• Το Αστυνομικό Τμήμα Σκάλας, μετονομάζεται σε Αστυνομικό Τμήμα Ευρώτα.

• Το Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης, μετονομάζεται σε Αστυνομικό Τμήμα Βοιών.

• Ιδρύεται Αστυνομικός Σταθμός Ελαφονήσου.

• Το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Σπάρτης και ο Σταθμός Τουριστικής Αστυνομίας Σπάρτης καταργούνται και συγχωνεύονται, ως προς τις αρμοδιότητες τους, με το Αστυνομικό Τμήμα Σπάρτης, το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης και το Τμήμα Τροχαίας Σπάρτης.

• Τα Αστυνομικά Τμήματα Κροκεών και Βλαχιώτη, καθώς και ο Αστυνομικός Σταθμός Γερακίου καταργούνται και συγχωνεύονται, ως προς τις αρμοδιότητες τους, με το Αστυνομικό Τμήμα Ευρώτα.
Οι λοιπές υφιστάμενες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, παραμένουν ως έχουν.