ΣΠΑΡΤΗ. Από τον Οργανισµό Απασχόλησης Εργατικού ∆υναµικού ανακοινώνεται ότι κατά το σχολικό έτος 2017-18, θα εισαχθούν στις Επαγγελµατικές Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕ∆ Σπάρτης 80 μαθητές, προκειµένου να εκπαιδευτούν στις παρακάτω ειδικότητες:
1. Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής 20 μαθητές
2. Τεχνίτες Υποστήριξης Συστηµάτων Υπολογιστών 20 μαθητές
3. Υπαλλήλων ∆ιοικητικών Καθηκόντων 20 μαθητές
4. Τεχνιτών Θερµικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων 20 μαθητές

H Μαθητεία είναι το σύστηµα Επαγγελµατικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης που συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση του µαθητή στο Σχολείο µε την εκπαίδευση σε πραγµατικές συνθήκες εργασίας (on-thejob training). Στόχος είναι να αποκτήσει ο εκπαιδευόµενος νέος, εκτός από τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις και επαγγελµατική εµπειρία στην αγορά εργασίας. Στη διάρκεια των σπουδών τους οι µαθητές των ΕΠΑΣ το πρωί πραγµατοποιούν Μαθητεία σε επιχειρήσεις του Ιδιωτικού ή ∆ηµοσίου Τοµέα σε θέσεις συναφείς µε την ειδικότητά τους, ενώ το απόγευµα παρακολουθούν θεωρητικά και εργαστηριακά µαθήµατα στο σχολείο. Η φοίτηση στις ΕΠΑΣ είναι διετής και οι µαθητές πρέπει να είναι απόφοιτοι της Α’ Τάξης Λυκείου τουλάχιστον.

Στις ΕΠΑ.Σ. ΟΑΕΔ παρέχονται:
1. Σύγχρονα και πλήρως εξοπλισµένα εργαστήρια
2. Απαραίτητα βιβλία - βοηθήµατα
3. Έµπειρο και άρτια καταρτισµένο εκπαιδευτικό προσωπικό, µόνιµο και έκτακτο.
4. Κατά τη διάρκεια της Μαθητείας/Πρακτικής Άσκησης οι εκπαιδευόµενοι αµείβονται και ασφαλίζονται από τους εργοδότες, για τους οποίους ο ΟΑΕ∆ έχει θεσπίσει κίνητρα, προκειµένου να διευρυνθεί ο αριθµός των απασχολουµένων µαθητών
5. Σπουδαστική άδεια µέχρι 30 ηµέρες µε αποδοχές
6. Επίδοµα στέγασης και σίτισης σε όσους έχουν τις προϋποθέσεις
7. Αναβολή Στράτευσης

∆ικαίωµα υποβολής αίτησης έχουν οι κάτοχοι τουλάχιστον ενδεικτικού Α΄Τάξης Επαγγελµατικών Λυκείων ή Γενικών Λυκείων και έχουν γεννηθεί τα έτη 1994-2001.

Αιτήσεις υποψηφιότητας υποβάλλονται από 12-6-2017 έως 31-8-2017 στη Γραµµατεία της ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας Σπάρτης στο Παρόρι κατά τις εργάσιµες ηµέρες και ώρες.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από την ιστοσελίδα του Οργανισµού στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.oaed.gr, στην ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας Σπάρτης ή στο τηλ.: 2731082270.