ΣΠΑΡΤΗ. Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης κοντά στα παιδιά και τους εφήβους της περιοχής μας για ένα ακόμη καλοκαίρι, με προγραμματισμένες δημιουργικές απασχολήσεις και δραστηριότητες.

Αυτό το καλοκαίρι η Βιβλιοθήκη Σπάρτης συμμετέχει στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία για την προώθηση της Ανάγνωσης και της Δημιουργικότητας 2017, με θέμα: «Περιπέτειες από σημείο σε σημείο», η οποία σχεδιάστηκε και υποστηρίζεται οργανωτικά από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ).

Παράλληλα συνεχίζει την καθημερινή λειτουργία όλων των τμημάτων της και τις καθιερωμένες δράσεις, που τα προηγούμενα καλοκαίρια αγαπήθηκαν από τα παιδιά, όπως είναι η ρομποτική και η ημέρα παιχνιδιών.

Αναλυτικότερα το διάστημα από τις 16 Ιουνίου έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2017 θα πραγματοποιηθούν:
• 28 «εκπαιδευτικές εξερευνήσεις» στο πλαίσιο του προγράμματος «Περιπέτειες από σημείο σε σημείο»,
• επί πλέον εξερευνήσεις στο χώρο της ρομποτικής.

Καθοριστικός είναι ο ρόλος των τοπικών χορηγών, των εμψυχωτών και των εθελοντών αφού χωρίς αυτούς δεν θα ήταν δυνατή η πραγματοποίηση καμιάς από τις παραπάνω δράσεις. Ο Δήμος Σπάρτης, ο Σύλλογος των Φίλων της Βιβλιοθήκης, ο Σύλλογος Φίλων του Αρχείου Νικηφόρου Βρεττάκου, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας, η Αστρονομική Ένωση Σπάρτης, η Αμερικάνικη Γωνιά της Βιβλιοθήκης και ο Σκακιστικός Σύλλογος Σπάρτης πλαισιώνουν με την οικονομική τους στήριξη και την προσωπική εργασία την όλη προσπάθεια, όπως επίσης και η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Όλες οι επί μέρους δράσεις, τα θέματα, τα εργαστήρια, οι ημερομηνίες και οι ώρες πραγματοποίησής τους, οι ηλικίες των παιδιών, που θα μπορούν να συμμετάσχουν και οι εμψυχωτές-εθελοντές αναφέρονται αναλυτικά στο σχετικό πρόγραμμα δράσεων της Βιβλιοθήκης. Για την απρόσκοπτη λειτουργία των υπολοίπων υπηρεσιών της Βιβλιοθήκης οι εκπαιδευτικές δράσεις θα γίνονται στο ισόγειο του κτιρίου.

Το πρόγραμμα είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης [www.nikiforos.edu.gr], και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης [www.facebook.com/dkbspartis και www.twitter.com/dkbspartis]. Επίσης το τμήμα του προγράμματος που αφορά στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2017 έχει αναρτηθεί και στις αντίστοιχες ηλεκτρονικές διευθύνσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος [www.network.nlg.gr, www.facebook.com/NLGreece].

Σε κάθε πρόγραμμα μπορεί να συμμετέχουν 20 παιδιά. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα συμπληρώνονται στη Βιβλιοθήκη, αλλά και μέσω διαδικτύου. Για κάθε πρόγραμμα θα τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας σε συνδυασμό με την ηλικία και τα ενδιαφέροντα των συμμετεχόντων. Δηλώσεις συμμετοχής για τα προγράμματα κάθε εβδομάδας θα γίνονται δεκτές από τη Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή της εβδομάδας που προηγείται.

Πληροφορίες δίδονται όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες της Βιβλιοθήκης
• στα τηλέφωνα 2731026853 και 2731021180 [ΦΑΞ 2731089331]
• στο e-mail: [email protected]

Την Παρασκευή 16 Ιουνίου στις 10.30 θα πραγματοποιηθεί η Γιορτή Έναρξης της καλοκαιρινής εκστρατείας στο ισόγειο της Βιβλιοθήκης στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά κάθε ηλικίας:
«Πόσα διαφορετικά πράγματα, λέξεις, έννοιες μπορεί να είναι ένα σημείο. Στη βιβλιοθήκη ψάχνουμε, ανακαλύπτουμε, ζωγραφίζουμε, φωτογραφίζουμε διαφορετικά σημεία και φανταζόμαστε τις περιπέτειές μας αυτό το καλοκαίρι από σημείο σε… σημείο. Τέλος φτιάχνουμε το ημερολόγιο του καλοκαιριού με τις σημαντικές ημερομηνίες της βιβλιοθήκης».