Αποκαλύψεις για το μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών, για το οποίο η αστυνομία πραγματοποιεί πολύμηνες έρευνες σε Αττική, Λακωνία και Πρέβεζα έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι η Λακωνία «προσφέρεται» όχι μόνο για αποδοτική καλλιέργεια αλλά και για ασφαλή διακίνηση...

Πρόκειται για δύο οργανώσεις, που ενώθηκαν στα πρότυπα της μαφίας. Το κύκλωμα συγκροτούσαν Έλληνες, Αλβανοί αλλά και Σύροι μετανάστες, που διακινούσαν μεγάλες ποσότητες χασίς. Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη του κυκλώματος έφερναν χασίς από την Αλβανία, το οποίο διακινούσαν σε όλη τη χώρα. Παράλληλα, από τις καλλιέργειες στη νότια Λακωνία και την Πρέβεζα, οι Σύροι μετέφεραν το χασίς με δύο ταχύπλοα σκάφη στην Τουρκία, όπου είχαν αναπτύξει σχέσεις με την τουρκική μαφία. Με αφορμή την κορύφωση της τουριστικής περιόδου, στη γειτονική χώρα υπάρχει μεγάλη ζήτηση για χασίς.

Έτσι, το ελληνοαλβανικό κύκλωμα «αντάλλασε» το χασίς με την ηρωίνη, την οποία στη συνέχεια διακινούσε στην Ελλάδα ή την εξήγαγε στο εξωτερικό. Η λογική λέει ότι η ηρωίνη έμπαινε στη Ελλάδα από τη Λακωνία. Στο πλαίσιο των ερευνών, συνελήφθη ένας αστυνομικός που υπηρετούσε στην Ασφάλεια του Πειραιά και είχε καθοριστικό ρόλο στο κύκλωμα, καθώς συμμετείχε στις μεταφορές των ναρκωτικών καθώς κι ένας στρατιωτικός.

Ανάμεσα στους 25 συλληφθέντες, είναι και ο πατέρας του αστυνομικού, ο οποίος καλλιεργούσε χασίς στην Λακωνία. Είναι πλέον γνωστό ότι η Λακωνία αποτελεί τόπο καλλιέργειας χασίς σε τέτοια έκταση που οι τοπικές κοινωνίες όχι μόνον να μην ενοχλούνται αλλά και να καρπώνονται από τον εκρηκτικό πλουτισμό.

Οι διωκτικές αρχές της Λακωνίας έχουν υπερβεί τα όρια στην προσπάθεια τους να περιορίσουν την παρανομία αλλά είναι φανερό ότι χρειάζονται ενίσχυση και σε ξηρά και σε θάλασσα και σε αέρα.