ΛΑΚΩΝΙΑ. Το Orange Festival 2017, το πρώτο θεματικό, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό φεστιβάλ της Ελλάδας, σηκώνει αυλαία για φέτος από τις 16 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 15 Σεπτεμβρίου. Μία παλέτα από ποικίλες δράσεις, εκδηλώσεις, αθλοπαιδιές, σεμινάρια, εργαστήρια, μαγειρική, που καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την υγεία, την εκπαιδευτική ψυχαγωγία, την διασκέδαση και το πορτοκάλι συνθέτουν ένα πλούσιο πρόγραμμα που εστιάζει γεωγραφικά στην Λακωνία.

Το φεστιβάλ είναι μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε πέρσι. Φέτος, έχει κεντρικό μήνυμα «Orange, ΟLA», τονίζοντας την πολύπλευρη και πολύτιμη συμβολή του καρπού στον άνθρωπο και την ποιότητα ζωής του. Το φεστιβάλ και φέτος επιδιώκει να εκμεταλλευτεί τον γόνιμο τόπο, το κλίμα, και την φυσική ομορφιά της Λακωνίας ενεργοποιώντας όλους τους τοπικούς φορείς, τους πολίτες, τους μαθητές, τους επισκέπτες αλλά και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται εκεί.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον Ιούνιο 2017 έχει ως εξής:
Παρασκευή 16 Ιουνίου στις 21.00
«Ταξίδι στα αστέρια»: Μια βραδιά αστρονομίας στην Πλατεία Νέου Κόσμου σε συνδιοργάνωση με την Αστρονομική Ένωση Σπάρτης.

Δευτέρα 19 Ιουνίου στις 17.00
«Παίζουμε Ποδόσφαιρο»: Football 5χ5 TOF για παιδιά σε συνδιοργάνωση με την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Ya Bala.

Τετάρτη 21 Ιουνίου στις 18.00
Επίδειξη Πάλης – Το Άθλημα των Αρχαίων Σπαρτιατών στο Πάρκο Ευαγγελίστριας στη Σπάρτη σε συνδιοργάνωση με τον Παλαιστικό Σύλλογο Σπάρτης.

Σάββατο 24 Ιουνίου
«Γιορτή Πορτοκαλιού» στη Στεφανιά του Δήμου Ευρώτα σε συνδιοργάνωση με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Στεφανιάς

Τετάρτη 28 Ιουνίου στις 11.00
«Η κυρία Γραμματικούλα γνωρίζει το πορτοκάλι»: Βιωματικό παραμύθι στην παιδική χαρά Ευαγγελίστριας σε συνδιοργάνωση με το Κέντρο Αγωγής Παιδιού και Εφήβου «Εξέλιξη».

Παρασκευή 30 Ιουνίου στις 11.00
«Παίζουμε Μπάσκετ»: Basket TOF 3x3 για παιδιά σε συνδιοργάνωση με το Basket Camp.