ΣΠΑΡΤΗ. Είναι αυτό που λέμε παραγωγή πολιτισμού! Φορείς που διακρίνονται για την δημιουργικότητα και ευρηματικότητα τους συνθέτουν, συνεργάζονται και αποδίδουν ένα σπάνιο και μοναδικό θέαμα και ακρόαμα στο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο που ανοίγει τις εκδηλώσεις του με τον καλύτερο τρόπο.

Ένα ταξίδι που θα μας πάει στο βάθος της ιστορίας, της μνήμης και της δοκιμασίας… Καππαδοκία, Πόντος, Σμύρνη, Κωνσταντινούπολη… Μνήμες, μουσικές έως και «αρώματα» ζωντανεύουν στο αγαπημένο Αμφιθέατρο την Παρασκευή 23 Ιουνίου ώρα 21:00. Αφηγήσεις και συλλογισμοί ιστορικοί. Ανθρώπινες αυθεντικές στιγμές, σελίδες ενός λαού που όσο τον «μαύριζαν» τόσο αυτός έλαμπε…

Η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας συνδιοργανώνει με τον Λαογραφικό Χορευτικό Σύλλογο Σπάρτης, το Σύνδεσμο Ιεροψαλτών Λακωνίας «Θρασύβουλος Στανιτσας» την Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Λακωνίας και το Κέντρο Μελετών Έρευνας και Ανάπτυξης / Ελληνικοί Χοροί «Δρώμενα» την Πολιτιστική παράσταση «Το μακρινό ταξίδι του μικρασιατικού ελληνισμού.

Οι πρόβες είναι συνεχείς μιας και η παραγωγή έχει πολυάριθμος συντελεστές που πρέπει να συνδυάσουν ταλέντο και οδηγίες. Μουσική, τραγούδι, θεατρικές πράξεις, χοροί, αφηγήσεις, βιντεοπροβολές, εναλλάσσονται στο Α’ Μέρος μιας σημαντικής παραγωγής.