ΣΠΑΡΤΗ. Την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017 έκλεισε με θερμά χειροκροτήματα από 800 και πλέον γονείς και φίλους η αυλαία της 4ωρης καλοκαιρινής εορτής που είχαν ετοιμάσει μαθητές και εκπαιδευτικοί του 2ου 12/θ Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης για τη λήξη του τρέχοντος σχολικού έτους, μια εκδήλωση που με τα ογκώδη και τρισδιάστατα σκηνικά που κατασκευάστηκαν με αριστοτεχνικό τρόπο από τους δασκάλους Παναγιώτη Χονδρό και Δημήτρη Μπαμπαλέτο δίκαια χαρακτηρίστηκε –για μια ακόμα φορά- από τους παρευρισκόμενους ως «υπερπαραγωγή». Το πρόγραμμα αυτής της ταυτόχρονα ψυχαγωγικής αλλά και παιδαγωγικής εκδήλωσης περιελάμβανε μελωδίες από φλογέρα, τραγούδια, παραδοσιακούς χορούς, γραμματοδρομίες, μπαλονοθραύσεις, αλλά και θεατρικά δρώμενα με αναφορές και σάτιρες για την τρέχουσα οικονομική πραγματικότητα και το χάσμα των γενεών … και όχι μόνο.

Η Διευθύντρια του σχολείου, κ. Ελένη Δαράκη, αφού ευχαρίστησε θερμά όλους τους παρευρισκόμενους και φυσικά όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για την άψογη συνεργασία καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, για την εργατικότητα, την παραγωγικότητα και την αποτελεσματικότητά τους, υπογράμμισε την παιδαγωγική σπουδαιότητα των τεσσάρων καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων αγωγής υγείας και πολιτιστικών θεμάτων που εκπονήθηκαν από μαθητές στη σχολική της μονάδα, τονίζοντας ότι στόχος όλων αυτών των προγραμμάτων, αλλά και της καθημερινής εκπαιδευτικής πρακτικής ήταν η εμπλοκή των μαθητών στη μετουσίωση της γνώσης σε πράξη, σύμφωνα με τις αρχές της σύγχρονης ριζοσπαστικής παιδαγωγικής, και στην κριτική στάση απέναντι στην καθημερινότητα.

Ο Δήμαρχος Σπάρτης, κ. Ευάγγελος Βαλιώτης, κατά το χαιρετισμό του, εξήρε το έργο των εκπαιδευτικών και της Διευθύντριας και τόνισε ότι θα παραμείνει δίπλα στο σχολείο –όπως το κάνει τόσα χρόνια- αρωγός σε ό,τι του ζητηθεί.

Παίρνοντας το λόγο ο Σχολικός Σύμβουλος 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Λακωνίας, κ. Ιωάννης Σαϊτάκης, εστίασε στη συνεργατικότητα και στη συμμετοχικότητα που υπάρχει στη σχολική μονάδα μεταξύ Διευθύντριας, εκπαιδευτικών και μαθητών, κάτι που φαίνεται από τη μαζικότητα, το δυναμισμό και τον παιδαγωγικό παλμό που εκπέμπεται, στοιχεία πολύ σημαντικά για την αποτελεσματική λειτουργία κάθε σχολικής μονάδας.

Τέλος, ο νέος Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου, κ. Μαρίνος Σχίζας, ο οποίος κάλυψε ηχητικά την εκδήλωση, αφού συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς, διαβεβαίωσε ότι αυτός προσωπικά αλλά και το Διοικητικό του Συμβούλιο, θα βρίσκονται πάντα δίπλα στη Διευθύντρια και στο Σύλλογο Διδασκόντων και θα στηρίζουν κάθε εκπαιδευτική δράση.

Η βραδιά έκλεισε με τη φωταψία πυροτεχνημάτων που εξέπληξαν μικρούς και μεγάλους.