ΜΑΝΗ. Ο Εκπολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος «ΔΙΡΟ» Μάνης, διοργάνωσε την Κυριακή 18 Ιουνίου εκδήλωση προς απότιση φόρου τιμής και ευγνωμοσύνης στις «Ηρωίδες του Διρού» που με το απλό δρεπάνι του θερισμού κατατρόπωσαν τις ορδές του Ιμπραήμ πασά στο ακρογιάλι του Διρού (23-26/6/1826).
Τελέσθηκε Αρχιερατική Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών όπου το χρονικό του πολεμικού θριάμβου των Ηρωίδων της Μάνης ανέπτυξε η κ. Ντία Τζανετέα – Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, εκπροσωπώντας την Βουλή των Ελλήνων η βουλευτής Β Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αυλωνίτου Ελένη, η βουλευτής Α Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γεννιά Γεωργία ως εκπρόσωπος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής Πειραιά της Ν.Δ κ. Τραγάκης Ιωάννης ως εκπρόσωπος της Κ.Ο. της Ν.Δ, ο βουλευτής Αττικής της Χ.Α κ. Κασιδιάρης Ηλίας ως εκπρόσωπος της Κ.Ο. της Χ.Α., η Αναπλήρωτής Τομεάρχης Πολιτισμού & Αθλητισμού της Ν.Δ βουλευτής Β Αθηνών κ. Άννα Καραμανλή, ο πολιτευτής Λακωνίας της Ν.Δ κ. Καλογεράκος Λέανδρος, η πολιτευτής Α Αθηνών της Ν.Δ κ. Σούμπαση Σοφία, η πολιτευτής Β Πειραιά της Ν.Δ κ. Μπαρμπαγιάννη Ευγενία, ο αντιδήμαρχος Φυλής κ. Γιάννης Μαυροειδάκος, η περιφερειακή σύμβουλος κ. Σαφαρίκα Κατερίνα, η πρόεδρος της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας κ. Ειρήνη Μουσταφέλου, η κ.Γκλεζάκου ως εκπρόσωπος της Ένωσης Απανταχού Μανιατών, η κ. Ρίτσου ως εκπρόσωπος της Π.Ε.Γ.Μ., εκπρόσωποι Ομοσπονδιών, Ενώσεων και συλλόγων καθώς και πλήθος κόσμου όπου παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες έδωσαν δυναμικό παρόν.

Ακολούθως σχηματίσθηκε πομπή προς το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη όπου κατατέθηκαν στεφάνια από εκπροσώπους κομμάτων, συλλόγων και την αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Τζανετέα.

Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή εις μνήμη των Ηρωίδων του Διρού και έγινε ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Μετά το πέρας της τελετής προσφέρθηκε καφές στο ξενοδοχείο «ΑΜΑΛΙΑ», ευγενική προσφορά του εφοπλιστή κ. Μαρτίνου.