ΣΠΑΡΤΗ. Απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιεί σήμερα το ΕΚ Λακωνίας στο Πάρκο του ΟΤΕ για τη σημερινή 24ωρη παλλακωνική απεργία που κήρυξε χθες ως ένδειξη συμπαράστασης στους συμβασιούχους ΟΤΑ Λακωνίας.

Σήμερα, οι συμβασιούχοι του Δήμου Σπάρτης έχουν μεταβεί με λεωφορείο στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου με βάση την οποία έχουν απολυθεί όλοι από την 12η Ιουνίου. Σημειώνεται ότι στο Δήμο Σπάρτης εργάζονται συνολικά 15 συμβασιούχοι στον τομέα της καθαριότητας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Σπάρτης στηρίζει τους συμβασιούχους
Τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017, το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του, αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του ακόλουθου ψηφίσματος συμπαράστασης στις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Σπάρτης δηλώνει την αντίθεσή του στην απόλυση των εργαζομένων στους Δήμους που υπηρετούν σε νευραλγικούς τομείς με 8 μήνες συμβάσεις, οι οποίες έχουν ανανεωθεί. Η πρόσφατη απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου για ακύρωση της ανανέωσης των συμβάσεών τους, ουσιαστικά, τους απολύει.
Πρόκειται για προσλήψεις που έγιναν με τις διαδικασίες που ορίζει ο ΑΣΕΠ για να καλύψουν κενά σε υπηρεσίες που αφορούν την Υγεία και την ποιότητα ζωής, όπως η καθαριότητα, τα κοιμητήρια, ο ηλεκτροφωτισμός.
Ζητούμε από την κυβέρνηση να προχωρήσει τώρα σε άμεση νομοθετική ρύθμιση, ώστε να διασφαλιστεί το σύνολο των εργασιακών δικαιωμάτων των παρατασιούχων και να παραμείνουν ως μόνιμο προσωπικό στους δήμους».

Στήριξη και από το Σωματείο Οικοδόμων Σπάρτης
Το Δ.Σ. του Σωματείου Οικοδόμων Σπάρτης συνεδρίασε έκτακτα στις 21-6-2017 με μοναδικό θέμα τις απολύσεις στους ΟΤΑ. Μετά τη συνεδρίαση εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «Στέκεται στο πλευρό των συμβασιούχων και καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση που να μετατρέπει τις συμβάσεις από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, μιας και οι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος».