ΛΑΚΩΝΙΑ. Ψήφισμα συμπαράστασης στους συμβασιούχους ΟΤΑ και τις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων του Δήμου Σπάρτης εξέδωσε η Επιτροπή Αγώνα Ιδιωτικών Υπαλλήλων του Νομού Λακωνίας. Στο ψήφισμα η Επιτροπή καλεί σε μαζική συμμετοχή στις πρωτοβουλίες των συμβασιούχων τις οποίες δηλώνει ότι στηρίζει.

Το ψήφισμα έχει ως εξής:
«Η Επιτροπή Αγώνα Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νόμου Λακωνίας, στηρίζουμε τον αγώνα των συμβασιούχων στους ΟΤΑ και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των συμβασιούχων του Δήμου Σπάρτης.
Καμιά απόλυση. Αγώνας για μόνιμη και σταθερή δουλειά.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προχωρά σε χιλιάδες απολύσεις συμβασιούχων στους ΟΤΑ επικαλούμενη την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Η κυβέρνηση κοροϊδεύει τους εργαζόμενους παρουσιάζοντας ως λύση στη σφαγή τις «δίμηνες» συμβάσεις και προσωρινές προσλήψεις για να καλυφθούν οι ανάγκες στους Δήμους.
Τέρμα πια στην κοροϊδία. Δε θα δεχτούμε καμιά απόλυση συνάδελφου συμβασιούχου. Είμαστε στο πλευρό των εργαζόμενων. Το πρόβλημα μας αφορά όλους.
Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα , ζούμε από πρώτο χέρι την απόλυση, την τρομοκρατία, την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα.
Το αίτημα για μόνιμη και σταθερή δουλειά ενώνει όλους τους εργαζόμενους απέναντι στην πολιτική που τσακίζει τη ζωή μας.
• Καμιά απόλυση συμβασιούχου. – Να πληρωθούν τώρα
• Να υλοποιήσει η κυβέρνηση εδώ και τώρα το αίτημα για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.
Καταδικάζουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης και μιας σειράς δημάρχων σε όλη τη χώρα, οι οποίοι , αξιοποιώντας τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, έχουν επιδοθεί σ’ ένα όργιο καταστολής και προσπάθειας χτυπήματος του αγώνα των εργαζόμενων, όπως η εισβολή των δυνάμεων καταστολής σε αμαξοστάσια σε όλη τη χώρα.
Στηρίζουμε και καλούμε σε μαζική συμμετοχή στις πρωτοβουλίες της επιτροπής αγώνας των συμβασιούχων Δήμου Σπάρτης.
Η νίκη τους θα είναι νίκη για όλους τους εργαζόμενους.
Σπάρτη, 26/06/2017»