ΣΠΑΡΤΗ. Την Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017, το 1ο Γυμνάσιο Σπάρτης διοργάνωσε αποχαιρετιστήρια γιορτή για το σχολικό έτος 2016-17 , και για τους μαθητές της Γ΄ τάξης. Η γιορτή περιλάμβανε πλούσιο πρόγραμμα με μουσική, εδέσματα και χορό.

Στην αρχή παρουσιάστηκε το πρόγραμμα της κας Παπασταθάκη και κας Θεοδωρακοπούλου «Μουσικό σεργιάνι», ένα μουσικό ταξίδι στα είδη, συνθέτες και χορούς της ελληνικής μουσικής του 20ου αι. με ελαφρό- αρχοντορεμπέτικο- έντεχνο-λαϊκό-σύγχρονο τραγούδι.

Ακολούθησε κοινή παρουσίαση των Πολιτιστικών Προγραμμάτων «Κύπρος – Μικρά Ασία – Πόντος: Ταξίδι μνήμης», «Αλησμόνητες πατρίδες: Χθες … σήμερα» των κ. Σακελλαρόπουλου -Τσερώνη- Παπαγεωργίου Βλαχολιά –Μανώλη και «Τα πέτρινα γεφύρια στη δημοτική ποίηση-θρύλοι-παραδόσεις», «Αρχιτεκτονική και σημασία των γεφυριών τόσο στην παλιά όσο και στη σύγχρονη εποχή της μεγάλης τεχνολογικής ανάπτυξης. Μια αναδρομή στις γέφυρες ζωής-γέφυρες ανθρωπίνων σχέσεων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα» των κ. Ανεζύρη-Μπαθούλη-Βλαχολιά-Βλαχουτσάκου-Περγαντή.

Ο κος Παπαγεωργίου με το Πολιτιστικό του πρόγραμμα μας ταξίδεψε σε μια «Ζωή σε ένα φανταστικό Βασίλειο» και παρουσίασε τις δραστηριότητες των ομάδων του, ενώ η κα Βλαχουτσάκου παρουσίασε το Εργαστήρι Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και νέων τεχνολογιών.

Έγινε αναφορά στο 2ο Πανελλήνιο βραβείο στην κατηγορία project που κατέκτησε το σχολείο στο Πανελλήνιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα / διαγωνισμό: «Κύπρος-Ελλάδα-Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες» με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους κ.Βλαχολιά- Βλαχουτσάκου-Μανώλη-Σακελλαρόπουλο.

Στη συνέχεια προβλήθηκε βίντεο από την πετυχημένη εκδρομή της Α΄Τάξης στο Διεθνές αεροδρόμιο Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος.

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με το β΄ μέρος του «Μουσικού σεργιανιού».

Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς του 1ου Γυμνασίου Σπάρτης αποχαιρέτησαν με ευχαριστίες και δώρα τον κο Σταύρο Περγαντή που ολοκλήρωσε τη θητεία του ως Διευθυντής στο σχολείο αυτό.

Η γιορτή έκλεισε με απονομή αναμνηστικών από το Σύλλογο Γονέων & κηδεμόνων στους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου, μουσική, εδέσματα και χορό.