ΛΑΚΩΝΙΑ. Ανακοίνωση συμπαράστασης στην ιατρό που έπεσε θύμα προπηλακισμού και ξυλοδαρμού από συνοδούς ασθενή στο τμήμα των Επειγόντων περιστατικών του Γ.Ν. Σπάρτης εν ώρα εργασίας της το Σάββατο το βράδυ και καταδίκης του εν λόγω περιστατικού εξέδωσαν η Γενική Συνέλευση Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ Λακωνίας, το Δ.Σ. του Σωματείου του Γ.Ν. Λακωνίας και ο ΣΥ.ΝΟ. Νομού Λακωνίας.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι η Διοίκηση του Νοσοκομείου οφείλει να διαμορφώνει ασφαλείς συνθήκες εργασίας και πως οι συνυπογράφοντες στηρίζουν τη ιατρό σε κάθε νόμιμη ενέργειά της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ του Νομού Λακωνίάς, το ΔΣ του Σωματείου του Γ.Ν.Λακωνίας (Ν.Μ.Σπάρτης) και ο ΣΥ.ΝΟ. Νομού Λακωνίας, ομόφωνα καταδικάζουμε την άνανδρη και αναίτια επίθεση κατά εφημερεύοντος ιατρού από συνοδούς ασθενή στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών της Ν.Μ.Σπάρτης στις 24/06/2017.

Το παραπάνω περιστατικό γίνεται η αφορμή για να διαπιστωθούν για μια ακόμη φορά οι επισφαλείς συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούμεθα να εργασθούμε ιατροί και νοσηλευτές. Συχνά, κατά τη διάρκεια άσκησης των καθηκόντων μας ερχόμαστε αντιμέτωποι με βίαιες και παραβατικές συμπεριφορές, τις οποίες αντιμετωπίζουμε μόνοι μας.

Επισημαίνουμε ότι η Διοίκηση οφείλει να εξασφαλίζει περιβάλλον ασφάλειας και ηρεμίας μέσα στο οποίο εμείς οι εργαζόμενοι απρόσκοπτα θα επιτελούμε τα καθήκοντά μας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Έτσι λοιπόν, θα πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη σωματική, ηθική και νομική προστασία μας, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον ανάλογα φαινόμενα, γιατί μόνο έτσι εξασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Τέλος, ομόφωνα συμπαραστεκόμαστε στην συνάδελφο – συνεργάτη και τη στηρίζουμε σε κάθε νόμιμη ενέργειά της».