ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Ο Πρόεδρος ΦΟ.ΔΣΑ Πελοποννήσου και Δήμαρχος Ευρώτα Γιάννης Γρυπιώτης από τα Τρίκαλα στέλνει σαφές μήνυμα που ορίζει τους πολίτες ως αναγκαία συνιστώσα για να πετύχει η διαχείριση των απορριμμάτων. Προεξοφλεί ότι χωρίς την ενημέρωση των πολιτών και την συναίνεση της κοινωνίας οι δήμαρχοι και η Πολιτεία δεν μπορούν να προχωρήσουν

Αναγκαία η ενημέρωση και η συναίνεση της κοινωνίας για να προχωρήσουμε...

Στα Τρίκαλα, όπου πραγματοποιείται η 11η Πανελλήνια Σύνοδος των ΦΟ.ΔΣΑ ο Δήμαρχος Ευρώτα ως πρόεδρος του ΦΟ.ΔΣΑ Πελοποννήσου εισηγήθηκε δέσμη προτάσεων για την ολοκληρωμένη διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων και τόνισε με έμφαση την υπάρξη μελετών σε κάθε φάση της διαχείρισης, ώστε να έχουμε οδηγό στον σχεδιασμό μας και τρόπους μείωσης του κόστους.

Επίσης, αναφέρθηκε στην ιεράρχηση στόχων στο πλαίσιο του ΕΣΔΑ και των ΠΕΣΔΑ για να μπορέσουν τα ΣΔΙΤ να αποβούν επ' ωφελεία των δημοτών.

«Η συνεννόηση και η συναίνεση σε επίπεδο δημοτικών συμβουλίων είναι απαραίτητος παράγοντας του σχεδιασμού εφαρμογής των καλών πρακτικών που έχουν ξεκινήσει σε πολλά μέρη, αλλά απαιτείται πλέον επιτάχυνση γιατί ο χρόνος κυλά σε βάρος μας. Τα ζητήματα της διαλογής στην πηγή, της ανακύκλωσης, των πράσινων σημείων, του υπολείμματος και άλλων προβλημάτων που υπάρχουν ή θα προκύψουν στην πορεία χρειάζονται πρωτίστως την ενημέρωση των πολιτών και φυσικά και αυτή η διαδικασία απαιτεί χρήματα. Είμαστε υποχρεωμένοι ως υπεύθυνοι αυτοδιοικητικοί παράγοντες να δώσουμε υπεύθυνες λύσεις ...» κατέληξε ο Γιάννης Γρυπιώτης.