ΓΕΡΑΚΙ. Στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου με τίτλο: «Geo-Ergon Paideia, Start-Up Farm: Δεξιότητες για Μελλοντικούς Οικο-Γεωργούς», από την Δευτέρα 3 έως την Παρασκευή 7 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στο Γυμνάσιο Γερακίου του Δήμου Ευρώτα το Θερινό Σχολείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας. Το Σχολείο είναι η πρώτη εκπαιδευτική δραστηριότητα της δράσης και θα συμμετέχουν μαθητές και εκπαιδευτικοί από το Γυμνάσιο Γερακίου (Δήμος Ευρώτα, Ελλάδα) και το Γυμνάσιο Adrian V. Radulescu (Δήμος Murfatlar, Ρουμανία). Τα σχολεία συμμετέχουν και ως εταίροι στο έργο.

Τα μαθήματα θα υλοποιηθούν από ακαδημαϊκούς του Πανεπιστημίου Αιγαίου (συντονιστής του έργου), εκπαιδευτές του μη κερδοσκοπικού περιβαλλοντικού σωματείου ΚΕΑΝ και του ερευνητικού φορέα IZES (Γερμανία). Οι θεματικές ενότητες που θα παρουσιαστούν περιλαμβάνουν:
• Άνθρωπος &Περιβάλλον
• Αειφόρες αγροτικές περιοχές
• Σκέψου ως Αρχηγός
• Ξεκίνα την Φάρμα σου
• Αγρότες με οικολογική συνείδηση
• Μάθε από την τοπική κοινωνίας

Το εκπαιδευτικό υλικό που πρόκειται να παραχθεί θα είναι διαθέσιμο στο ευρύτερο κοινό μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικής μάθησης στην ιστοσελίδα του έργου: www.geo-ergon-paideia.eu.

Το πρόγραμμα του Θερινού Σχολείου περιλαμβάνει επίσης ξεναγήσεις των μαθητών και των εκπαιδευτικών σε χώρους παραγωγής ελαιόλαδου, κρασιού και πορτοκαλιών, προϊόντα για τα οποία φημίζεται ο Νομός Λακωνίας.

Παράλληλα, ο Δήμος Ευρώτα διοργανώνει την Τετάρτη 5 Ιουλίου, ώρα 7.00μμ στο κτήμα Θεοδωρακάκου το 2ο Θεματικό Εργαστήριο με τη συμμετοχή τοπικών φορέων, μαθητών, γονέων, εκπροσώπων μη κυβερνητικών οργανισμών, και αγροτών. Το Θεματικό Εργαστήριο θα είναι ανοικτό στο ευρύτερο κοινό.

To έργο συντονίζεται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+, μέσω του Ελληνικού Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.