Υλικά

Για τις πένες

• 1 συσκευασία πένες με ρίγα
• 4 κ. σ. ελαιόλαδο
• 2 σκ. σκόρδο
• 200 γρ. ντοματίνια
• 4 κ. σ. κρέμα βαλσαμικό
• 1 συσκευασία αποφλοιωμένες ντομάτες
• Φρέσκα βότανα, θυμάρι, ρίγανη και δεντρολίβανο κατά βούληση
• 250 γρ. φέτα μαλακή ή άλλο μαλακό λευκό τυρί της αρεσκείας σας
• Κεφαλοτύρι τριμμένο για το σερβίρισμα

Για τα λαχανικά

• 1 μεγάλη μελιτζάνα
• 1 κολοκύθι
• 2 χρωματιστές πιπεριές
• 3 κ. σ. ελαιόλαδο
• 3 κ. σ. βαλσαμικό ξίδι με μέλι
• Φρέσκα βότανα
• Ανθός αλατιού
• Πιπέρι

Παρασκευή

Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά σε πολύ μικρά καρέ, τα βάζουμε σε ταψί, περιχύνουμε με ελαιόλαδο και βαλσαμικό ξίδι και πασπαλίζουμε με φρέσκα μυρωδικά και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 15' να μαλακώσουν.

Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό.

Σε τηγάνι βαθύ ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το σκόρδο σπασμένο για 2'. Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και σοτάρουμε για 4-5'.

Προσθέτουμε την κρέμα βαλσαμικού. Λιώνουμε τις αποφλοιωμένες σε ντομάτες σε μπολ με το πιρούνι. Τις προσθέτουμε στο τηγάνι. Σιγοβράζουμε για 10'. Προς το τέλος ρίχνουμε τα βότανα και αλατοπιπερώνουμε. Λιώνουμε την φέτα με πιρούνι την ρίχνουμε στην καυτή σάλτσα. Σε χαμηλή φωτιά βράζουμε για 2-3'.

Εν το μεταξύ, έχουμε βράσει τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Τα ρίχνουμε στη σάλτσα, προσθέτουμε λίγο νερό ζυμαρικών και λίγο ελαιόλαδο.

Ανακατεύουμε κι όλα μαζί τα ρίχνουμε στο ταψί με τα λαχανικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε αμέσως. Περιχύνουμε με λίγη κρέμα βαλσαμικό.