ΛΑΚΩΝΙΑ. Το μεσημέρι της Τρίτης 4 Ιουλίου 2017 επισκέφθηκαν τα παιδιά της α΄ κατασκηνωτικής περιόδου στην Ταϋγέτη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Τζανέτος Φιλιππάκος με τους συνεργάτες του, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου Υποστράτηγος Δημήτριος Τριγώνης και ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας Ταξίαρχος Γεώργιος Μαρουδάς.

Αφού γευμάτισαν όλοι μαζί, τον λόγο πήρε ο αρχηγός της α΄ κατασκηνωτικής περιόδου Πανοσ. Αρχ. Σεραφείμ Κοσμάς, ο οποίος καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο και τους επισκέπτες, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε σε βασικές πτυχές της φετινής κατασκηνωτικής προσπάθειας. Κατά τη διάρκεια της λιτής «γνωριμίας» τα παιδιά παρουσίασαν τις «κραυγές» των εννέα ομάδων και τραγούδησαν χριστιανικά τραγούδια.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Μητροπολίτης, ο οποίος αρχικά συνεχάρη τον π. Σεραφείμ και τα παιδιά για την εξαιρετική τους παρουσίαση. Στη συνέχεια ευχαρίστησε θερμά τον κ. Φιλιππάκο επειδή κατάφερε – με την βοήθεια χορηγών – να εξασφαλίσει μεγάλη ποσότητα κρέατος, που καλύπτει τις ανάγκες και για τις τέσσερις φετινές περιόδους, καθώς και σημαντικό αθλητικό και φαρμακευτικό υλικό. Συγκεκριμένα την ποσότητα κρέατος πρόσφερε ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας Α.Ε, το αθλητικό υλικό ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Ομίλου Folli Follie κ. Δημήτριος Κουτσολιούτσος και το φαρμακευτικό υλικό ο Πρόεδρος της Εταιρείας Pharmasept κ. Μιχαήλ Μουρκάκος. Ο Σεβασμιώτατος εξήρε το ήθος και την διάθεση προσφοράς του κ. Φιλιππάκου και του ευχήθηκε προσωπική και οικογενειακή υγεία και προκοπή. Ο ωφέλιμος λόγος του κ. Ευσταθίου επισφραγίστηκε με απονομή τιμητικής πλακέτας στον αναπληρωτή Γ.Γ του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ακολούθως τον λόγο πήρε ο κ. Τζανέτος Φιλιππάκος, ο οποίος – εμφανώς συγκινημένος -ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για τα επαινετικά του λόγια επισημαίνοντας ότι είναι το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει ώστε να συμβάλλει στην αξιέπαινη αυτή δράση της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, ενώ υποσχέθηκε στο μέλλον να καταβάλλει ακόμα μεγαλύτερες προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση. Απευθυνόμενος στα παιδιά υπογράμμισε την ανάγκη διατήρησης του άρρηκτου δεσμού Ελληνισμού και Ορθοδοξίας. Παράλληλα τους τόνισε την σπουδαιότητα που θα έχει στη ζωή τους αυτή η ολιγοήμερη διαμονή στην κατασκήνωση, όπως και την τύχη να έχουν πνευματικό πατέρα έναν καταξιωμένο Ιεράρχη.

Η όμορφη συνάντηση ολοκληρώθηκε με τα παιδιά να προσφέρουν ένα αναμνηστικό δώρο στον κ. Φιλιππάκο, ο οποίος από την πλευρά του μοίρασε δώρα σε όλα τα παιδιά και τα στελέχη, τα οποία ήταν προσφορά του Ομίλου Folli Follie.